to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 06.08.2015

πηγή: rodiaki.gr

Κοινωνία

Ρόδος: Προπηλακισμός εφοριακών σε πανηγύρι (ενημέρωση)

Τους φυγάδευσε η αστυνομία με περιπολικό - Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ: Το δημόσιο συμφέρον ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων


Προπηλακισμός εφοριακών από δεκάδες Ροδίτες που βρίσκονταν στο πανηγύρι των Μαριτσών, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τριμελής ομάδα εφοριακών που πήραν εντολή από την υπηρεσία τους να μεταβούν για έλεγχο στο πανηγύρι, δέχθηκαν την οργή κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αρχικά τους αποδοκίμασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το περιστατικό δεν έμεινε μόνο στις αποδοκιμασίες. Συνεχίστηκε με ύβρεις και άγριο προπηλακισμό, γεγονός που υποχρέωσε το κλιμάκιο των εφοριακών να καλέσει σε βοήθεια την Αστυνομία.

Περιπολικό του Α.Τ. Ιαλυσού έφθασε στο σημείο και στην κυριολεξία φυγάδευσε τους τρεις εφοριακούς προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παρεμπόδισης φορολογικού ελέγχου που συμβαίνει στη Ρόδο, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

Για το περιστατικό αυτό το οποίο αξιολογείται ως σοβαρό, ενημερώθηκε απευθείας το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο κλιμάκιο συμμετείχαν και στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή απόψε να σχηματιστεί δικογραφία και να ενημερωθεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

ΠΟΕ–ΔΟΥ: Το δημόσιο συμφέρον ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων

Στην αποσαφήνιση πως το δημόσιο συμφέρον είναι ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών προχώρησε σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ) με αφορμή του προπηλακισμού κλιμακίου εφοριακών στη Ρόδο. 

Παρεμβαίνοντας στο θέμα η ΠΟΕ – ΔΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει τα εξής:

«Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών, θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες.

»Η φοροδιαφυγή είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνίας, εντείνει τις φορολογικές ανισότητες και αδικίες και όποιος την ανέχεται είναι συνένοχος στο έγκλημα αυτό .

»Φοροδιαφυγή σημαίνει λιγότερα έσοδα, χειρότερη υγεία, χειρότερη παιδεία, και στο βάθος περιστολή της εθνικής κυριαρχίας και συνεχή εξάρτηση από τους δανειστές.

»Η προσπάθεια αυτή αν δεν είναι συλλογική θα αποτύχει, γι αυτό θέλουμε την κοινωνία να είναι στο πλευρό μας.

»Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να περιφρουρήσει με όλα τα μέσα, τη διαδικασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά αυτήν την μάχη, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

«Δηλώνουμε ότι και μέσα από τις υπάρχουσες δυσκολίες θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον. Γεγονότα σαν αυτό της Ρόδου, δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν γιατί το δημόσιο συμφέρον είναι ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)