to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 01.11.2013

πηγή: grafida.net

Κοινωνία

Ρόδος: Οργανώνονται οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ - Ασπίδα στις επερχόμενες κατασχέσεις

To 90% των επιτηδευματιών δεν μπορεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές


Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει και στη Ρόδο το πρόβλημα συσσώρευσης των ελευθέρων επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ. Όπως εκτιμάται σε τοπικό επίπεδο το 80%, που κατά τη χειμερινή περίοδο θα εκτιναχθεί στο 90%, των επιχειρηματιών και επιτηδευματιών αδυνατεί πλέον να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές προς το ΟΑΕΕ.

Οι οφειλές των επιχειρηματιών όχι μόνο συσσωρεύονται, αλλά ελλοχεύει και ο κίνδυνος κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων τους από το ΟΑΕΕ. Καθημερινά πλέον και στη Ρόδο αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των επιχειρηματιών που δεν έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική κάλυψη όχι μόνο οι ίδιοι οι άμεσα ασφαλισμένοι άλλα και τα μέλη της οικογένειας τους.

Το κεντρικό κράτος για ακόμη μία φορά δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό του απέναντι στους επαγγελματίες που δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση που επικρατεί.

Η πρώτη συνάντηση

Οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ στη Ρόδο ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στις παράνομες και αντισυνταγματικές χρεώσεις του ασφαλιστικού φορέα τους. Η πρώτη συνάντησή τους που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και στέφθηκε με επιτυχία. Περισσότεροι από 250 ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής του αγώνα και συμμετείχαν στην πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα.

Στη συνάντηση αυτή συμπληρώθηκαν εκατοντάδες επιστολές με σκοπό την κοινή αντιμετώπιση νομικά και νόμιμα του δυνάστη των ελευθέρων επαγγελματιών.

Όπως έγινε γνωστό όσοι από τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ μπήκαν στη διαδικασία να καταθέσουν μόνοι τους τις επιστολές στο Ο.Α.Ε.Ε. και στον Συνήγορο του Πολίτη πρέπει σαν συνέχεια να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης σφραγισμένη για το γνήσιο της υπογραφής από τα Κ.Ε.Π. και να παραδοθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 1/11/2013 στην ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΡΑΫΜΟΝΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, οδός Κοδριγκτώνος και Ερν. Μπέβιν γωνία , 8:30 μ.μ. – 10:00 μ.μ., τηλέφωνο: 6930775626, ή να προσέλθουν:

-την Κυριακή 3/11/2013 στην δεύτερη και τελευταία συνάντηση της ομάδας «Ανασφάλιστοι του Ο.Α.Ε.Ε.»

-το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ σε κεντρική καφετέρια της πόλης.

Στα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα πρέπει να παραδοθούν:

1. Αριθμός Πρωτοκόλλου κατάθεσης Ο.Α.Ε.Ε.

2. Αριθμός Πρωτοκόλλου κατάθεσης ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

3. Αριθμός Φακέλου κατάθεσης ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

Την «Επιστολή» και τη «Δήλωση Συναίνεσης» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο Facebook στην ομάδα «ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ». 

Όπως επισημαίνεται αν δεν γίνει αυτή η διαδικασία – οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην ανάσχεση των επερχόμενων κατασχέσεων.

Ευχαριστήριο στον Ιατρικό Σύλλογο

Η συντονιστική ομάδα της Ρόδου ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ευχαριστεί θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για την συμπαράσταση και στήριξή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Ασφαλισμένοι – Ανασφάλιστοι του Ο.Α.Ε.Ε. ΣΤΗΝ Ρόδο.

 Συμπαράσταση από το Κοινωνικό Ιατρείο

 Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ρόδου και ο Φορέας Υλοποίησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΟΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ, συμπαρίσταται στην κίνηση των Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ και αναλαμβάνει την ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη όσων συμπολιτών μας ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εμβολιασμών των παιδιών τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 

Οσοι από τους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ του ΟΑΕΕ μπήκαν στην διαδικασία να καταθέσουν μόνοι τους τις επιστολές στο Ο.Α.Ε.Ε.  και στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΠΟΛΙΤΗ πρέπει σαν συνέχεια να συμπληρώσουν ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ σφραγισμένη για το γνήσιο της υπογραφής από τα Κ.Ε.Π. και να παραδοθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 1/11/2013 στην ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΡΑΫΜΟΝΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, οδός Κοδριγκτώνος και Ερν. Μπέβιν γωνία , 8:30 μ.μ. – 10:00 μ.μ., τηλέφωνο: 6930775626, ή να προσέλθουν στις συναντησεις της ομάδας ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε., που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή 2 & 3/11/2013 αντίστοιχα.

TΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ SΙΝ,  ΠΑΛΙΑ LEPALAIS, 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ.

___________________

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΣΤΟ CAFE NICOLA – ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΗΔΙΑ

ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)