to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:24 | 29.03.2017

Αθλητισμός

Ριζικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο: Πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πρωταθλητής από play off!

Αλλάζει το σκηνικό στη Σούπερ Λίγκα από την ερχόμενη περίοδο με τον πρωταθλητή να παίρνει μέρος στα πλέι-οφ, ενώ από την μεθεπόμενη περίοδο στο πρωτάθλημα θα παίρνουν μέρος 14 ομάδες.


Είναι, πλέον, οριστικό. Από την επόμενη σεζόν, 2017/2018, ο πρωταθλητής της Super League θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των play off. 

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Super League αποφασίστηκε να αλλάξει το καθεστώς με την ανάδειξη του πρωταθλητή, από την επόμενη κιόλας περιόδο. Στο εξής και η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα συμμετέχει στα play off, όπου οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι, πλέον, έξι και όχι 4 που αγωνίζονται τώρα.

Μέσα από το μίνι πρωτάθλημα των 6 ομάδων θα βγαίνει ο πρωταθλητής, με παράλληλη «μεταφορά» της βαθμολογίας στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Η απόφαση για την αναδιάρθρωση δεν πάρθηκε ομόφωνα, καθώς υπήρξαν ομάδες που διαφωνούσαν. Υπέρ ψήφισαν 13 ΠΑΕ και αρνητικά τρεις, οι ΑΕΛ, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός, ενώ «λευκή» ήταν η ψήφος της ΕΠΟ. Για τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 απαιτούνταν τα 3/4 των ψήφων, δηλαδή, 12 από τις 16 ΠΑΕ. Η πλειοψηφία εκεί πέρασε… οριακά.

Αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο που θα υποβιβάζονται οι ομάδες. Στο εξής οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης θα υποβιβάζονται απευθείας στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, ενώ η 13η και η 14η θα δίνουν μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο σύλλογο της Football League. Ο πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας θα προάγεται απευθείας στη Super League.

Όλα αυτά, σε ότι αφορά την... ουρά θα ισχύσουν μόνο για την επόμενη περίοδο, καθώς από τη σεζόν 2018/2019 οι ομάδες που θα αγωνίζονται στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία θα είναι κατά δύο λιγότερες, δηλαδή, 14 και όχι 16. 

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την ανακατανομή των εσόδων των ΠΑΕ και τα τηλεοπτικά, με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήσ Πανόπουλο να αντιδρά έντονα. Ο τελευταίος χαρακτήρισε «μπάχαλο» τη διαδικασία, λίγο μετά την ολοκλήρωσή της.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε να ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των ΠΑΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Το αίτημα, το οποίο δε συζητήθηκε και θα απασχολήσει μελλοντική συνεδρίαση του συνεταιρισμού, κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Βρέντζος, θέλοντας να «φωτογραφίσει» τη σχέση ΑΕΚ – ΟΠΑΠ μέσω του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Πληροφορίες: sport24.gr, Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)