to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 03.04.2021

Πολιτική

Ρήξη της κυβέρνησης με τους λοιμωξιολόγους - Σύγκρουση για το άνοιγμα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα

Σε ευθεία σύγκρουση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ήρθε η κυβέρνηση στην έκτακτη σύσκεψη που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής - Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα αλλά και Αττική, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που αντέδρασε ιδίως για την Αττική, θεωρώντας ότι τον «αδειάζουν» - Το πρωί του Σαββάτου η Πολ. Προστασία ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα στις τρεις αυτές Περιφέρειες


Εξέλιξη το πρωί του Σαββάτου: Ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανοίξουν τελικά τη Δευτέρα 5/4 τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πάτρα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr, η επιτροπή εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα αλλά και Αττική, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης με παρέμβασή του εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια, ειδικά για την περίπτωση του να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην Αττική, θεωρώντας ότι τον «αδειάζουν».

Εντελώς διαφορετική θέση πήρε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκε στο πλευρό των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά και τις έντονες πιέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τελικά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, με την Αττική να αποφεύγει, τουλάχιστον για την ώρα, το «μπλόκο»

Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και αναμένεται να φανεί αν η κυβέρνηση θα ακούσει τους ειδικούς, τους οποίους διαρκώς καπελώνει, ή θα επιλέξει για άλλη μία φορά να εφαρμόσει δικές της αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή έβαλε στο στόχαστρο την επιτροπή λοιμωξιολόγων, καθώς επέρριψε ευθύνες για την απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων, λέγοντας πως δεν τον έβρισκε σύμφωνο.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος την Πέμπτη είχε εξαπολύει επίθεση στην επιτροπή για τα κέντρα αισθητικής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πολιτικά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, με δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Παρασκευής απείλησε ότι θα κλείσουν τα καταστήματα αν δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.  «Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: avgi.gr

tags: lockdown

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)