to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 30.03.2015

Οικονομία

Reuters: Περιεκτική και αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων αναμένουν οι πιστωτές

«Η Αθήνα είπε ότι έστειλε μια λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή […] αλλά οι πιστωτές δήλωσαν ότι η λίστα ήταν πιο πολύ μια συλλογή ιδεών παρά κάτι που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Eurogroup», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα


Δυσκολίες διακρίνει το Reuters στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών σχετικά με την έγκριση της λίστας μεταρρυθμίσεων που θα ανοίξει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, το διεθνές πρακτορείο αναφέρει πως παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που εκπέμπονται από την Αθήνα, οι δανειστές εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες για να ετοιμαστεί η κατάλληλη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται εκ νέου αναφορά στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα στις 20 Απριλίου αν δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τους εταίρους της.

«Η Αθήνα είπε ότι έστειλε μια λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή […] αλλά οι πιστωτές δήλωσαν ότι η λίστα ήταν πιο πολύ μια συλλογή ιδεών παρά κάτι που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Eurogroup», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν υπέβαλε κατάλογο μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή» και πρόσθεσε: «Απλώς παρουσίασαν κάποιες ιδέες το Σαββατοκύριακο. Οι συζητήσεις από την Παρασκευή ως την Κυριακή έγιναν για να βοηθηθούν οι Έλληνες να προετοιμάσουν μια λίστα τη Δευτέρα».

«Ακόμη αναμένουμε να λάβουμε κάτι τη Δευτέρα», συνέχισε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Reuters, στην τωρινή τους μορφή οι ελληνικές ιδέες δεν είναι αρκετά ακριβείς για να πάρουν την έγκριση των δανειστών.

«Όπως είναι, στερούνται λεπτομέρειας και θα χρειαστούν πολύ περισσότερες τεχνικές εργασίες για να μετατραπούν σε κάτι αρκετά περιεκτικό και αξιόπιστο, ώστε να μπορεί να τεθεί υπ’ όψιν του Eurogroup», είπε ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ερωτηθείς πόσος επιπλεόν χρόνος θα χρειαστεί απάντησε: «Πιστεύω μερικές μέρες ακόμη. Δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να καταθέσει κάτι που δεν μπορεί να “περπατήσει”. Είναι καλύτερο να πάρει χρόνο ώστε να προετοιμαστεί σωστά». 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα die Welt η Ε.Ε. περιμένει μια λίστα μεταρρυθμίσεων στις αρχές της εβδομάδας, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι ξεκάθαρο πως «πρέπει να κάνουμε πρόοδο». «Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο προσπαθώντας να λύσουμε τεχνικά ζητήματα», σημειώνει. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)