to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:15 | 15.10.2014

Οικονομία

Αλλαγή στάσης "βλέπει" το Reuters: Η Αθήνα αλλάζει γνώμη και δεν "φεύγει από το μνημόνιο"

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης από τα περί "εξόδου από το μνημόνιο" μετά τη διήμερη κατάρρευση του Χρηματιστηρίου


Στάση αλλάζει η Ελλάδα σχετικά με την έξοδό της από το δανειακό πρόγραμμα, εκτιμούν οι εταίροι της χώρας στην ευρωζώνη, όπως μεταδίδει το Reuters, προσθέτοντας ότι, ενδεχομένως να ζητήσει μία πιστωτική κάλυψη, προκειμένου να αντικαταστήσει τα κεφάλαια από το ΔΝΤ.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν  στο πρακτορείο ειδήσεων ότι η Ελλάδα φάνηκε να έχει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή της σε χρηματοδότηση μόνο από τις αγορές «έπειτα από την πίεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και των αγορών, οι οποίες ξεπούλησαν ελληνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ευρωπαίοι αντιδρούν στα σχέδια της Αθήνας για τερματισμό του δανεισμού από το ΔΝΤ «το οποίο είναι αντιδημοφιλές στην Ελλάδα και προκαλεί πολιτικά προβλήματα».

«Υπάρχει αναγνώριση από την ελληνική πλευρά ότι μια συνολική αποκοπή από τα προγράμματα της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Άλλος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η απότομη αύξηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα είναι «προσγείωση στην πραγματικότητα».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι συζητήσεις που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, βοήθησαν την ελληνική πλευρά να αλλάξει γνώμη.

Διαβάστε ακόμα: Η α λα Σαμαρά "έξοδος από το μνημόνιο" έφερε κατάρρευση στο Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γ.Δ. - Νέα άνοδος των spreads // Η κυβέρνηση «χάνει την μπάλα» και στις αγορές // Τσίπρας προς Σαμαρά: Σε αδιέξοδο ο τόπος, προχώρα σε εκλογές // Προσπαθώντας να υπονομεύσουν το ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύουν τη χώρα (βίντεο) //  Ο Σαμαράς κυβερνάει αλλά για το χάλι "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" // Απειλεί με παραίτηση ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)