to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 09.11.2012

Οικονομία

Reuters: απίθανη η εκταμίευση της δόσης τη Δευτέρα λόγω «ασάφειας» ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους

Η σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είναι απίθανο να λάβει την τελική απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης των δανείων έκτακτης ανάγκης στην Αθήνα τη Δευτέρα, καθώς δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια για το πώς θα γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters. Η έκθεση βιωσιμότητας αποτελεί το μεγάλο "αγκάθι" για τη σύνταξη της έκθεσης της τρόϊκας.


Λέγεται και μαρτύριο της σταγόνας - κι αν πέσει...


"Υπάρχει  προσδοκία για τελική απόφασης τη Δευτέρα εκεί; Υπάρχει ένας πολύ - πολύ υψηλό βαθμός πιθανότητας για ένα δεύτερο γύρο συζητήσεων πάνω στο θέμα της Ελλάδας, για να οριστικοποιήσει τα πάντα», είπε ο αξιωματούχος σήμερα.


Ο ίδιος αξιωματούχος είπε, ότι οι υπουργοί της ζώνης του ευρώ γνώριζαν ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για να εξαγοράσει έντοκα γραμμάτια σημαντικής αξίας, που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου. Και πρόσθεσε ότι η έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους από τους διεθνείς δανειστές - Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ήταν έτοιμη ακόμη και αν είναι αναγκαίο για τη λήψη απόφασης για αποδέσμευση του προγράμματος.



"Η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της έκθεσης της τρόικας και μόνο όταν υπάρχει συμφωνία ότι η εξέλιξη του χρέους προς το ΑΕΠ σε μια δεδομένη χρονική περίοδο είναι βιώσιμη, τότε και μόνο τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να εκταμίευση, "είπε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, μιλούν για τμηματική καταβολή της δόσης, εντείνοντας τις ανησυχίες στην Ελλάδα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Σχετικά, πριν από λίγο:

Η δόση θα δοθεί σε... δόσεις

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)