to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 17.02.2020

Πολιτική

Ρεσιτάλ Κουμουτσάκου για το προσφυγικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα (βίντεο)

Ρεσιτάλ Κουμουτσάκου για το προσφυγικό: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για τις αυταρχικές πολιτικές των χωρών του Βίζεγκραντ» - «"Ζήτημα ψυχολογίας" το προσφυγικό» - «Μόνο όταν εκλέχθηκε η ΝΔ η Τουρκία μετέτρεψε το προσφυγικό σε γεωπολιτικό ζήτημα».


"Λάδι" έβγαλε ο αν. υπουργός Μετανάστευσης, Γ. Κουμουτσάκος, τις χώρες του Βίζενγκραντ για την επιλογή το 2015 να κλείσουν τα σύνορα, μιλώντας στον τηλ. σταθμό Μέγκα. Και σαν να μην έφτανε, αυτό, ο υπουργός και βουλευτής της ΝΔ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε που οι χώρες αυτές έκλεισαν τα σύνορα τους! "Εξακολουθείτε να χαϊδεύετε τους ακροδεξιούς φίλους σας στην Ευρώπη;" αναρωτήθηκε με έντονο ύφος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος επισήμανε πως η τακτική της ΝΔ να στηρίζει την ευρωπαϊκή ακροδεξιά δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ίδια τη χώρα εντέλει. Επιπλέον, υπογράμμισε πως η τακτική της ΝΔ εξαντλείται στην "αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση". Ακόμα, σημείωσε την ανικανότητα της ΝΔ να χειριστεί το ζήτημα, επεσήμανε πως οι ροές του 2015 ήταν πολλαπλάσιες από τις σημερινές και υπογράμμισε πως ο πληθυσμός στη Μόρια έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μόλις επτά μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Επιπλέον, ο κ. Κουμουτσάκος απέφυγε να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Β. Όρμπαν, ως ακροδεξιό, ισχυριζόμενος πως είναι απλώς ένας "αυταρχικός κεντροδεξιός". Και συνέχισε λέγοντας το απίστευτο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "είναι συνεταιράκι με τον Όρμπαν".

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίστηκε πως η Τουρκία επέλεξε να αλλάξει στρατηγική για το προσφυγικό αμέσως μετά την εκλογή της ΝΔ, αφού είπε πως ο κ. Ερντογάν ενέπλεξε το ζήτημα στους γεωπολιτικούς του σχεδιασμούς. Δείτε το βίντεο:

Αλ. Χαρίτσης: Η ΝΔ και στο προσφυγικό κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση - Οι ιδεοληψίες της έχουν οδηγήσει στο απόλυτο μπάχαλο

Σε επίσημη δήλωση μετά το πέρας της συζήτησης προέβει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο προσφυγικό η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυβερνά. Εδώ και εφτά μήνες πάει από το κακό στο χειρότερο», διεμήνυσε ο Αλέξης Χαρίτσης, και πρόσθεσε ότι «είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής έδωσε διοικητικά αλλά και πολιτικά το σήμα ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει το ζήτημα. Η κυβέρνηση έπρεπε από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να προχωρήσει  στην αποσυμφόρηση των νησιών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του  ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «εμείς δεν κρύψαμε ποτέ από τους πολίτες ότι το προσφυγικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα και ότι για την αντιμετώπισή του χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια  να μεταφέρουμε 30.000 ανθρώπους από τα νησιά, με αποτέλεσμα επί των ημερών μας η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη”. Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση “δεν έκανε απολύτως τίποτα κυρίως στο θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών. Το αποτέλεσμα είναι μιαπρωτοφανής όξυνση στα νησιά μας, με την αύξηση των προσφυγικών ροών, τον υπερτετραπλασιασμό του πληθυσμού της Μόριας και με τον ΟΗΕ να καλεί για πρώτη φορά να κλείσει η δομή ενόψει του κινδύνου εκδήλωσης πανδημίας». Διαβάστε περισσότερα...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)