to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:08 | 19.06.2013

Πολιτική

Resistance Festival 2013 - 21, 22 και 23 Ιουνίου στη Γεωπονική

Στην Αθήνα, στη Γεωπονική Σχολή (Ιερά Οδός)


Το φετινό Resistance γίνεται μέσα σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία πολιτικής και κυβερνητικής κρίσης και μεγάλης λαϊκής ενεργοποίησης που πυροδότησε το «μαύρο στην ΕΡΤ». Παράλληλα, οι εξελίξεις στην Ευρώπη, στην Κύπρο λίγους μήνες πριν και στην Τουρκία αυτές τις μέρες, αναδεικνύουν την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους τα κινήματα και οι λαοί στην περιοχή μας, στο Νότο, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη.

Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες πολιτικές εκδηλώσεις ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

Η κεντρική εκδήλωση της Παρασκευής 21 Ιούνη όπου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας Χάμα Χαμαμί θα μιλήσουν για την ελπίδα διεξόδου που αντιπροσωπεύει μια νέα Μεσογειακή Άνοιξη των Λαών. Να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Χαμαμί επέλεξε την Ελλάδα για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την άνανδρη δολοφονία του στενού συνεργάτη του Σόκρι Μπελαΐντ από παρακρατικούς στην Τύνιδα τον περασμένο Φλεβάρη, που είχε πυροδοτήσει τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία, επί 20 χρόνια συμβασιούχος δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και ο Τούρκος προοδευτικός διανοούμενος και ακαδημαϊκός Αλί Σαΐτ Τσετίνογλου.

Την Κυριακή 23 Ιούνη η κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο συνέδριό του» θα στραφεί σε μεγάλο βαθμό γύρω από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την αναγκαία στάση της Αριστεράς. Οι Δ. Βίτσας, Θ. Φωτίου, Π. Λαφαζάνης, Ρ. Ρινάλντι, Γ. Θεωνάς, Α. Κοτσακάς, Λ. Αξελός, Α. Νταβανέλος, Γ. Αλμπάνης, Λ. Σαράφη θα αναπτύξουν σύντομα τις βασικές σκέψεις τους για το θέμα.

Πλούσιο φέτος θα είναι και το συναυλιακό πρόγραμμα. Την Παρασκευή δύο από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα, οι Nightstalker και οι The Last Drive, συναντιούνται στην κεντρική σκηνή. Το Σάββατο οι Baba Zula από την Τουρκία. Ένα ιδιαίτερο μουσικό σύνολο που μας έρχεται κατευθείαν από το πάρκο Gezi και τα οδοφράγματα της Κωνσταντινούπολης. Αξίζει να αναζητήσετε και να διαβάσετε το μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης που έστειλαν στην Ελλάδα με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο Resistance. Τη συναυλία ανοίγουν οι ντόπιοι Lemonostifel. Την Κυριακή δυο ακόμα δυνατές παρουσίες στην κεντρική σκηνή. Ο Χρήστος Θηβαίος με τους Mr. Highway Band και οι Encardia ενώ θα τους συνοδεύσουν και οι Ital Light.

Και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα λειτουργεί το Αλληλέγγυο Χωριό, ένας τόπος συνάντησης των δικτύων αλληλεγγύης της πόλης μας. Επίδης θα υπάρχει παιδότοπος με πλούσιες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο…

Περισσότερες πληροφορείες και λεπτομέρειες στο www.resistancefestival.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)