to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:21 | 12.07.2015

Πολιτική

Ρέντσι προς Μέρκελ: «Σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα»

«O Mατέο Ρέντσι διαμηνύει στην Αγκελα Μέρκελ: σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα», είναι η ουσία της θέσης που πρόκειται να κάνει σαφή αύριο ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός στην Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου «Il Sole 24 Ore».



Όπως μεταδίδουν οι ιταλοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης συνεχίζει να τάσσεται υπέρ μιας άμεσης λύσης η οποία να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατόν στην χρηματοοικονομική ομαλότητα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε: «Τώρα πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική και να συναφθεί μια συμφωνία. Η Ιταλία δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και λέω προς τη Γερμανία: αρκετά. Η υποβολή από την κυβέρνηση Τσίπρα προτάσεων που συνάδουν με τα ευρωπαϊκά αιτήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψουμε μια συμφωνία. Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε έναν ευρωπαίο εταίρο».

Στο Al Jazeera: «Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα»

Ο Ματέο Ρέντσι μίλησε και στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera: «Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Θα ήταν μια Ευρώπη χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές αξίες και χωρίς τον τρόπο ζωής της. Το πρόβλημα δεν είναι το ελληνικό χρέος, αλλά η οργάνωση της ελληνικής οικονομίας.

Θεωρώ πάντως ότι ωθήσαμε την ελληνική κυβέρνηση προς τη σωστή κατεύθυνση διότι δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας διαφορετικός κανόνας για τους Έλληνες και ένας άλλος για τους Ιταλούς, τους Γάλλους και τους Ισπανούς». 

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνον γραφειοκρατία, λιτότητα και χρηματοικονομική παράμετρος. Πρέπει να αποτελείται από αξίες και ιδέες».

Ο Ρέντσι εμφανίστηκε πεισμένος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να στηριχθεί η χώρα για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια και να προχωρήσει, παράλληλα, σε δομικές μεταρρυθμίσεις, «επενδύοντας στο μέλλον και την οργάνωση της ελληνικής οικονομίας». Η συγκεκριμένη συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Eurogroup.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)