to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 27.06.2020

Πολιτική

Ρένα Δούρου στην ΚΕΑ: Πηγαίνουμε σε ένα συνέδριο τομή, σύγκρουσης με τη Δεξιά και το κατεστημένο

Ξανανταμώνουμε σήμερα εδώ σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Αριστερά και τον τόπο ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της η Ρένα Δούρου στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Ξανανταμώνουμε σήμερα εδώ σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Αριστερά και τον τόπο ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της η Ρένα Δούρου  στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Δεξιά ανερυθρίαστα μας είπε ότι οι ιδέες της Αριστεράς είναι ελαττωματικές. Έχουμε πράγματι ελαττωματικές ιδέες. Έχουμε ελαττωματικές ιδέες γιατί δεν ανεχόμαστε 9χρονα να λιποθυμάνε από την πείνα. Γιατί πιστεύουμε στη στήριξη των αδύναμων και στην κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη» τόνισε και επισήμανε:

Γιατί δεν πιστεύουμε ότι ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας είναι ζόμπι. Γιατί πιστεύουμε βαθιά στο δημόσιο σύστημα υγείας που μόνη αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει μια πανδημία, στη δημόσια, δωρεάν παιδεία, στο θεμέλιο για το αύριο του τόπου μας.

Γιατί θεωρούμε το περιβάλλον παράγοντα, και όχι εμπόδιο, βιώσιμης ανάπτυξης.

Γιατί πιστεύουμε στα κοινωνικά δικαιώματα, στην ελεύθερη επιλογή σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Γιατί πιστεύουμε στην ανάγκη ενός μεγάλου, μαζικού, δημοκρατικού, προοδευτικού κόμματος, που αρδεύει από τις καλύτερες αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας. Ενός κόμματος με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα με την εσωκομματική δημοκρατία, τις διαφορετικές απόψεις, το διάλογο και τη σύνθεση, το κόμμα που επέτρεψε σε έναν νέο άνθρωπο, που δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι, να γίνει ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της χώρας.

Ανέφερε ότι «αυτό ακριβώς το κόμμα φοβούνται οι επαγγελματίες της εξουσίας. Οι ιδεοληπτικοί νεοφιλελεύθεροι Δεξιοί. Αυτές τις ιδέες απεχθάνονται. Για αυτό και σήμερα έχουν θέσει σε κίνηση έναν κτηνώδη μηχανισμό που κινείται έξω από το πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ξέρουμε καλά τι μπορεί να κάνει μια ανερμάτιστη, αχαλίνωτη και διψασμένη για εξουσία και πλούτο Δεξιά»

Για αυτό και όλοι και όλες έχουμε χρέος απέναντι στον τόπο, στα παιδιά μας. Χρέος να υψώσουμε αναχώματα Δημοκρατίας και Αντίστασης. Κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης απέναντι σε μια εξουσία που θέλει να πάει τον τόπο στη δεκαετία του 1950. Δεν θα της το επιτρέψουμε.

“Ζητείται Ελπίς”. Ήταν ένα σπουδαίο βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη. Σήμερα δεν ζητείται λοιπόν μόνο ελπίς αλλά και αξιοπιστία. Αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, που η σήμερα η κυβέρνηση συνειδητά καταβαραθρώνει. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και ούτε θα γίνουμε. Και την αξιοπιστία αυτή μόνο ένα μαζικό, ανοικτό στις αγωνίες και τους αγώνες των πολιτών, πολιτικό υποκείμενο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να τη δώσει. Όπως και να δώσει την αξιοπρέπειά της σε μια κοινωνία που βυθίζεται.

Σήμερα, εδώ και τώρα, κάνουμε τη διαφορά πηγαίνοντας σε ένα συνέδριο – τομή. Ένα συνέδριο ορόσημο. Ένα συνέδριο Ελπίδας και Αλλαγής. Συνέδριο σύγκρουσης με τη Δεξιά και το κατεστημένο.

Όπως τόνισε η Ρένα Δούρου «προτείνουμε συγκροτημένο, αξιόπιστο ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα Αλλαγής. Πρόγραμμα για τον δημοκρατικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό. Το δρόμο των πολλών. Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση. Και πλέον και εκείνο τον φορέα που θα το υλοποιήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήλθε για να μείνει. Για τη Δημοκρατία. Την Πρόοδο. Για τα παιδιά μας, για τον τόπο. Για την Ελλάδα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)