to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 20.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Ρένα Δούρου: Ο Πατούλης φυγομαχεί - Αύριο η απευθείας συζήτησή μου με τους πολίτες (βίντεο)

«Καταφέραμε να φέρουμε την Περιφέρεια Αττικής στην κεντρική πολιτική σκηνή, και ας με χτυπούν σαν χταπόδι. Φτάσαμε στο σημείο ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να ασχολούνται με την Περιφέρεια Αττικής για να με χτυπήσουν», δήλωσε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.


«Η δική μας διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής υλοποίησε μια σειρά από μεγάλες τομές: Την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κοινωνικών δομών και το Φαληρικό, που ήταν σκουπιδότοπος και δώσαμε μεγάλη μάχη για να αλλάξει η απαράδεκτη εικόνα την οποία κληρονομήσαμε», είπε η Περιφερειάρχης.

«Είναι επικίνδυνο να είσαι 12 χρόνια Δήμαρχος και να μην ξέρεις ότι τα πεζοδρόμια είναι δική σου ευθύνη, ότι φέρεις ευθύνη για την αποκομιδή απορριμμάτων, όταν μάλιστα επιβαρύνεις τη Φυλή επειδή δεν κάνεις ανακύκλωση», τόνισε η ίδια, αναφερόμενη στον υποψήφιο της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Γ. Πατούλη. «Δεν ανέχομαι να μας κουνάει το δάχτυλο ένας άνθρωπος ο οποίος είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, επειδή έκανε εσωκομματικό εκβιασμό, καθώς ξεκίνησε για τον Δήμο Αθηναίων», προσέθεσε η ίδια.
«Αύριο έχω καλέσει να μιλήσω απευθείας με τους πολίτες, μέσω των κοινωνικών δικτύων. Γιατί, στα τηλεοπτικά στούντιο ο τρόπος με τον οποίο απευθύνονται οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν και με ατζέντα, μια μιντιακή πολιτική, που δεν θέλει τη Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής», τόνισε η Περιφερειάρχης, η οποία παρατήρησε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή υπεράσπισε την απλή αναλογική «διότι απλή αναλογική σημαίνει ανόθευτη έκφραση της ψήφου των πολιτών».

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου:

Αντί να συζητήσουμε επί των πραγματικών προβλημάτων και των προτάσεών μας, ορισμένοι επιλέγουν να φυγομαχούν, ή να χτυπούν κάτω από τη μέση

«Θα προτιμούσα να βρισκόμαστε μαζί με όλους τους συνυποψηφίους μου, και όχι μόνο με τον κ. Πατούλη. Ωστόσο, σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο, έχει ακυρωθεί δυο φορές από την πλευρά του κ. Πατούλη η συμμετοχή του σε debate και άλλη μια φορά τώρα.
Θέλω όσο το δυνατόν περισσότερο τηλεμαχίες. Όχι ως Περιφερειάρχης. Αλλά ως πολίτης, που με ενδιαφέρει να αντιπαρατεθούν οι προγραμματικές αρχές των παρατάξεων που διεκδικούν τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της πατρίδας μας.
Ξεχνάμε ότι, για πρώτη φορά στην πατρίδα μας θα γίνουν εκλογές με απλή αναλογική. Ήμουν η μόνη, σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, που από την πρώτη στιγμή υπεράσπισα την απλή αναλογική. Διότι, απλή αναλογική σημαίνει ανόθευτη έκφραση της ψήφου των πολιτών.
Έχουμε ανάγκη να συζητήσουμε όλοι μαζί, και να πούμε τι θα κάνουμε, ή τι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει, αλλά επί προγραμματικών αρχών και θέσεων. Αυτή τη φορά δεν θα συμβεί ο μόνος να τα πάρει όλα, και οι υπόλοιποι τίποτα.
Αντί να συζητήσουμε επί των πραγματικών προβλημάτων και των προτάσεών μας, ορισμένοι επιλέγουν να φυγομαχούν, ή να χτυπούν κάτω από τη μέση.
Είναι αναντίστοιχο το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές, ενώ είναι εξαιρετικά κρίσιμες κάλπες.
Ως άνθρωπο με σημάδεψαν οι εθνικές τραγωδίες. Έχω πει ότι, αν μπορούσα να διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυναντηθούμε με μια τέτοια εθνική τραγωδία, θα γινόμουν η πολιτική Ιφιγένεια, για να φυσήξει άνεμος ασφάλειας στους συμπολίτες μας.

Ο κ. Πατούλης δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας
Μετά τον… Ντα Βίντσι, μόνο ο κ. Πατούλης δείχνει να έχει τόσο πολυσχιδή προσωπικότητα: Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.
Ο κ. Πατούλης δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας. Γιατί, όταν επί 12 χρόνια έχεις υπηρετήσει και αυτοδιοικητικές θέσεις, και δεν έχεις να επιδείξεις μια σειρά από θεσμικές αλλαγές που θα μπορούσες να είχες κάνει, τώρα γυρίζεις σαν τον σκύλο γύρω από την ουρά του.
Ζούμε σε μια χώρα όπου, σπεύδουμε να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο μετά από μια τραγωδία, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Η Πολιτική Προστασία είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα το περιβάλλον με την κλιματική αλλαγή.
Είμαι σχεδόν συνομήλικη με πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας εδώ και 40 χρόνια. Θα μου ήταν εύκολο να γίνω και εγώ ένας κρίκος των πολιτικάντηδων, που όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση υπόσχονται να κάνουν τα πάντα, και μόλις βρεθούν στη διοίκηση μιλούν για την «καμένη γη» που άφησαν οι προηγούμενοι.

Μερολήπτησα υπέρ των γυναικών
Η δική μας διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής υλοποίησε μια σειρά από μεγάλες τομές: Την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κοινωνικών δομών και το Φαληρικό, που ήταν σκουπιδότοπος και δώσαμε μεγάλη μάχη για να αλλάξει η απαράδεκτη εικόνα την οποία κληρονομήσαμε.
Αξιοποιώντας τις καλύτερες αυτοδιοικητικές πρακτικές από το εξωτερικό, είπα να διαμορφώσουμε ένα παράλιο μέτωπο αντίστοιχο των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.
Μερολήπτησα υπέρ των γυναικών. Στις λαϊκές αγορές τοποθετήθηκαν τουαλέτες. Τα βάλαμε με τα κυκλώματα των λαϊκών αγορών και των διπλωμάτων οδήγησης.
Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να διοικούμε τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της πατρίδας μας, μέσα από συνεργασίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)