to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ρένα Δούρου: Κεντρική πολιτική σκηνή η περιφέρεια Αττικής (βίντεο)

«Να παραιτηθούν πρώτα από τη βουλευτική τους αποζημίωση, όσοι έχουν χρήματα μέχρι και για τα δισέγγονά τους και μετά να μας κάνουν υποδείξεις» είπε σε έντονους τόνους η Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής στο ΣΚΑΙ, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις για παραίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπολύουν κυβερνητικά στελέχη.


Για το θέμα των παραιτήσεων αφού διευκρίνισε ότι πρόκειται για μόνιμη απόφαση, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις αυτές στον ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνονται συλλογικά και όχι από έναν βουλευτή. Επιπλέον για κάποιους βουλευτές είναι εύκολο να παραιτηθούν, μιας και η βουλευτική ιδιότητα τους συνεπάγεται μόνο υποχρεώσεις και όχι βουλευτικά προνόμια αναφέροντας για παράδειγμα ότι «η ίδια δίνει το 70% της βουλευτικής της αποζημίωσης σε δίκτυα ανέργων, χωρίς να φωνάζει τις κάμερες». Τέλος έθεσε το ζήτημα, ότι υπάρχουν βουλευτές που ζουν με ένα χιλιάρικο όπως, η ίδια, ή οι βουλευτές του ΚΚΕ, πως θα ζήσουν αν τους κοπεί η βουλευτική αποζημίωση, «με εργολαβικά συμφέροντα»;

«Η περιφέρεια Αττικής είναι κεντρική πολιτική σκηνή όταν έχεις μία χρεωκοπημένη χώρα, αρκεί να δεις τα νούμερα, να δεις τον εκλογικό πληθυσμό, να δεις τα τετραγωνικά χιλιόμετρα να μιλήσεις για το ΕΣΠΑ» αντέτεινε η Ρένα Δούρου ξεκαθαρίζοντας ότι από την πρώτη συνέντευξη μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς της δήλωσε ότι θα μείνει στην περιφέρεια Αττικής.

 «Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ταλαιπωρηθεί από πασαρέλα στελεχών των κομμάτων που ερχόντουσαν και έφευγαν» και συμπλήρωσε ότι η δική της υποψηφιότητα είναι μια απόφαση «τιμητική, υπεύθυνη και κεντρική». Επεσήμανε μάλιστα ότι  πιστεύει πως «αν αλλάξουν τα πράγματα στην Αυτοδιοίκηση που είναι το κύτταρο της δημοκρατίας μπορούν να αλλάξουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή.»

Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια ανέφερε ότι θα είναι πολυσυλλεκτικό και θα περιλαμβάνει ανθρώπους από τα κινήματα πολιτών και από τους υγιείς φορείς από παντού. «Δεν είναι μέλημα μου να μετατρέψω τις εκλογές στην περιφέρεια σε δημοψήφισμα» διαβεβαίωσε, ενώ τόνισε ότι στο πρόγραμμα της θα δοθεί προτεραιότητα, στις υποδομές, την κοινωνική πολιτική και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη σημασία που έχει ο ρόλος του περιφερειάρχη Αττικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιοποιηθεί αν κρίνουμε μάλιστα από το γεγονός ότι ο Όλι Ρεν μίλησε πρόσφατα, στην αρμόδια επιτροπή των περιφερειαρχών της Ε.Ε.

Eπεσήμανε ότι: «Οι έννοιες όπως, απορροφητικότητα, μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμός έχουν καταντήσει ανέκδοτο στις μέρες μας» και πρόσθεσε ότι παρόλο που «προβλέπονται πολλά χρήματα από το ΕΣΠΑ αν παραμείνει η συγκεκριμένη περιφερειακή διοίκηση μόνο για απολύσεις θα συζητάμε» και όχι πώς να αξιοποιήσουμε τη βοήθεια αυτή.

«Οι αντιμνημονιακές ναζιστικές ιαχές δεν αντιπαλεύουν το μνημόνιο αντιθέτως επιβεβαιώνουν την πολιτική του πρωθυπουργού ότι «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής και σημείωσε ότι «Το Μνημόνιο το αντιμετωπίζεις με πολιτική βούληση, διεκδίκηση και συγκεκριμένες προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε σε επίπεδο Ελλάδας, Ε.Ε. είτε στην περιφέρεια Αττικής έχει συγκεκριμένες προτάσεις στην αντιμνημονιακή λογική» ενώ συμπλήρωσε ότι το μνημόνιο δεν παλεύεται "μονάχα στα τηλεπαράθυρα".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)