to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 27.11.2019

Πολιτική

Ρένα Δούρου: Έγιναν πολύ σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Αττική

Για την προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι ευθύνεται η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για όσα συνέβησαν στην Κινέτα μίλησε η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και υπεύθυνη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην ευρύτερη περιοχή παραδόθηκε μια σειρά έργων - και μάλιστα όχι αποσπασματικών -, κάτι που μπορεί να βεβαιώσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Μεγαρέων να μιλήσει και για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα ποσά που έχουν διατεθεί, τόνισε μεταξύ άλλων η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στο Kontra.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Ρ. Δούρου τόνισε: Είναι τεράστια ευθύνη το χαρτοφυλάκιο της Κλιματικής Αλλαγής που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από την Πολιτική Γραμματεία. Μέχρι τώρα βλέπουμε την «εργαλειοποίηση» των ακραίων φαινομένων. Ιδίως η Ν.Δ. αντιμετώπισε τις εθνικές τραγωδίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα με μία μικροκομματική λογική. Πρέπει να σοβαρευτούμε, τόνισε, διότι η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει.

Εκκρεμούσαν να γίνουν τα σχέδια πλημμύρας για τη χώρα, από το 2013, επισήμανε η Ρένα Δούρου. Για πρώτη φορά επιχειρήθηκε η προστασία της Αττικής όταν ως περιφερειακή αρχή με βάση τα σχέδια πλημμύρας προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στο σχέδιο της Αττικής, γι' αυτό και αφήσαμε παρακαταθήκη: 514 εκ. και 148 αντιπλημμυρικά έργα σε εξέλιξη.

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προσπάθεια της αντιπλημμυρικής θωράκισης η Ρένα Δούρου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μηνύθηκε γιατί πήγε να καθαρίσει ένα ρέμα.

«Χαμένη ευκαιρία» χαρακτήρισε την συνταγματική αναθεώρηση ενώ υποστήριξε ότι πρέπει «να αρχίσουμε να μετριόμαστε» όταν κάποιοι δηλώνουν φιλελεύθεροι και καταψηφίζουν την άρση των διακρίσεων.

Κατ. Μπρ. 

με πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)