to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:32 | 20.02.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ρένα Δούρου: Δεν θα κάνουμε ιλουστρασιόν προεκλογική καμπάνια

"Το Μνημόνιο καταστρέφει τη χώρα και πιέζει ασφυκτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση", τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ertopen και τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου και Αλίκη Παπαναστασίου.


Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Αττική υπογράμμισε πως οι τακτικές συναντήσεις του Γερμανού υφυπουργού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ δείχνουν τη βαρύτητα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή, αλλά και στην εθνική πολιτική.

"Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις, το ζήτημα της Περιφέρειας Αττικής μπορεί να αναδειχθεί σε θεσμό δημοκρατίας και συμμετοχής των πολιτών", τόνισε η Ρ. Δούρου. Και πρόσθεσε: "Γιατί διαφορετικά θα αντιμετωπίσει το θέμα του ΕΣΠΑ ένας μνημονιακός διαχειριστής και διαφορετικά κάποιος που θα το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για την καταπολέμηση της φτώχειας, που καλπάζει στο Λεκανοπέδιο".

Αναφερόμενη στον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, επεσήμανε πως "ο κύριος Φούχτελ περιοδεύει στη χώρα και συναντιέται με δημάρχους. Αυτό καταδεικνύει τη σπουδαιότητα που μπορεί να έχουν οι δήμαρχοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά φανερώνει επίσης ότι ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος μπορούν να ασκήσουν και εθνική πολιτική. Διότι όταν αποδέχονται να κηρύξουν free trade zones, ζώνες ελεύθερου εμπορίου, βιομηχανικές ζώνες, ζώνες όπου δεν θα ισχύουν ούτε τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι δεν παίζουν διακοσμητικό ρόλο".

Τέλος, η Ρ. Δούρου τόνισε πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει την "πεπατημένη" σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις του συνδυασμού: "Οι προτάσεις είναι έτοιμες και θα τις παρουσιάσουμε στις γειτονιές, στο Διαδίκτυο. Δεν θα τυπώσουμε ιλουστρασιόν προγράμματα που θα ξεχαστούν τη Δευτέρα το πρωί. Θα μιλήσουμε με τον λαό, για τον λαό, από τον λαό".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)