to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:15 | 02.04.2014

Πολιτική

Ρένα Δούρου: Απάντηση στις παραποιήσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη για τα αντιπλημμυρικά έργα

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ.Σγουρός με ανακοίνωση του προσπαθεί να πείσει τους πολίτες της Αττικής για το αντιπλημμυρικό έργο που έχει πραγματοποιήσει.


Για εκείνο όμως που τελικά πείθει είναι ότι έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα. Θα του θυμίσουμε λοιπόν τρεις αλήθειες και θα του επισημάνουμε τρεις παραποιήσεις, προς ενημέρωση των πολιτών.

Αλήθεια 1η: Στα 3,5 χρόνια θητείας του δεν προχώρησε απολύτως σε κανένα γενικότερο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας,  καθώς όλα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.

Αλήθεια 2η: Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε ένα έργο υποδομής δεν προβλέπεται στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Σε συζήτηση στις αρχές Δεκέμβρη του 2013 ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είχε δεσμευθεί ότι το πολύ μέσα σε 2,5 μήνες θα παρουσίαζε τον ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Αττικής. Ακόμη δεν έχει υλοποιήσει αυτή την υπόσχεσή του, όπως άλλωστε και τόσες άλλες.

Αλήθεια 3η: Δεν είναι τυχαίο ότι η απερχόμενη Διοίκηση δεν προχώρησε σε απολύτως καμία πολιτική πρωτοβουλία για το θέμα στο ΥΠΕΚΑ, ούτε διεκδίκησε αυξημένα κονδύλια για την αντιμετώπιση του ζητήματος για να μην συγκρουστεί με τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης.

Παραποίηση  πρώτη : Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης παραθέτει τον απολογισμό  έργων 2003-2012, δέκα ετών δηλαδή και έτσι καταφέρνει να συγκεντρώσει 61 έργα αξίας 90.694.792,13 ευρώ. Δηλαδή για κάθε χρόνο επένδυσε κατά μέσο όρο 9.069.479,21 εκ. που αντιστοιχούν σε 6,1 έργα. Τα παραπάνω έργα φτάνουν μόλις το 2% του συνολικού προϋπολογισμού του 2014.

Παραποίηση δεύτερη: Το δελτίο τύπου της απερχόμενης Διοίκησης αναφέρει ότι από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται έργα αξίας 434,2 εκατομμυρίων. Ωστόσο ο πίνακας ενταγμένων έργων στον ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013, προδίδει τη μεθόδευση του απερχόμενου Περιφερειάρχη και την απόπειρά του να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη. Και τούτο διότι η σημερινή Διοίκηση ανέλαβε το ΕΣΠΑ από την 1η Ιουλίου του 2011 και μετά. Ποιος ο λόγος αναφοράς σε έργα παρελθόντων ετών αν όχι η προσπάθεια συσκότισης και παραπληροφόρησης;

Παραποίηση τρίτη : Ο πίνακας ενταγμένων έργων στο ΠΕΠ Αττικής  2007-2013 περιλαμβάνει έργα τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί ακόμα. Παρόλα αυτά στο Δελτίο Τύπου του απερχόμενου Περιφερειάρχη, αυτά βαφτίζονται «έργα»…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)