to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 07.12.2012

Πολιτική

...Ρεφορμίζει το ΚΚΕ για το φορολογικό

Ανακοίνωση για το φορολογικό εξέδωσε χθες η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι βασικές προτάσεις του κόμματος σε σχέση με το θέμα. Το ΚΚΕ κάλεσε τους “μισθωτούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργους, το μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών, εμπόρων, επιστημόνων, τους μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες” να συσπειρωθούν γύρω από τους δικούς του βασικούς άξονες σε σχέση με τη φορολόγηση, και να αντισταθούν στη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζεται “εξοντωτική” για τα λαϊκά στρώματα.



 Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η ίδια η κίνηση ως τέτοια καθώς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, το ΚΚΕ έκανε λόγο για “δικτατορία του κεφαλαίου” σε σχέση με τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι πώς μια τέτοια κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις προτάσεις του ΚΚΕ, ακόμα κι αν αυτές πετύχουν τη μέγιστη συσπείρωση;

Το ΚΚΕ ζητάει “να φορολογηθεί πραγματικά και δραστικά το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι, με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη”, πρόταση που αντιβαίνει τη ρήξη με τα μονοπώλια που επαγγέλλεται το κόμμα, θυμίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Επίσης, ζητάει να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Επιπλέον ζητά “να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους”, αλλά και “να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα”.

 Σίμος Χ.


Πηγή: Η Αυγή


Την πρότασή του για το φορολογικό νομοσχέδιο παρουσίασε το ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)