to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 13.07.2022

Κοινωνία

Φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm: Δυο οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις δυο ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα να αφήνουν γκαζάκια στο κτίριο - Καταδίκασε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας


Σε βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο του Realfm στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούσαν κουκούλες, να αφήνουν τα γκαζάκια στο κτίριο.


Η φωτιά ξεκίνησε, όπως αναφέρει το enikos, από τον πάνω όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο  ραδιοφωνικός σταθμός και επεκτάθηκε στους κάτω ορόφους όπου στεγάζεται η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον enikos βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια στην είσοδο του Real Group. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τις ανακριτικές αρχές είναι πώς μπορεί να συνδέονται τα γκαζάκια που βρέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου με τη φωτιά που ξέσπασε στο δεύτερο όροφο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως αναφέρει ο enikos, εντοπίστηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου – από την πλευρά της Κηφισίας – μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Ο εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο κτίριο που στεγάζει την εφημερίδα Real News και τον Real FM στη λεωφόρο Κηφισίας φαίνεται ότι αποτελείτο από τρία γκαζάκια καθώς και ένα πλαστικό μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Μάλιστα, επειδή σε ένα από τα γκαζάκια βρέθηκε και μονωτική ταινία οι Αρχές εκτιμούν ότι τα τρία γκαζάκια και το μπιτόνι ήταν δεμένα μεταξύ τους.

Σε σχέση με τους δράστες υπάρχει αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή με τις Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ήταν δύο τουλάχιστον οι δράστες της επίθεσης. Ένα άτομο ήταν αυτό που άφησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στα σκαλοπάτια ενώ υπήρχε και ένα δεύτερο άτομο που φαίνεται πως είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Όμως αυτή τη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν στέκονται τόσο στο οπτικό υλικό όπου οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αλλά προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή που να φαίνεται να κινούνται πριν αφήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

ΕΦΕ: Απέναντι σε κάθε επιχείρηση περιορισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνή

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real: «Η εμπρηστική επίθεση στον Real Fm και στη Real News, είναι ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης.

Είμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση περιορισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής.

Συμπαραστεκόμαστε απέναντι στους εργαζόμενους και τους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας

___________

Με στοιχεία από Αυγή και Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)