to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:45 | 02.05.2018

Αθλητισμός

Ρεάλ - Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου

Στις 26 Μαΐου


Δεν κατάφερε η Ρόμα να ανατρέψει το 5-2 του πρώτου αγώνα (επικράτησε με 4-2 της Λίβερπουλ στη Ρώμη) και έτσι, οι «κόκκινοι» της Αγγλίας θα συναντήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στον φετινό τελικό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η Λίβερπουλ επιστρέφει σε τελικό μετά από 11 χρόνια και την ήττα της απ' τη Μίλαν στην Αθήνα (2007). Θα διεκδικήσει το 6ο τους τρόπαιο, καθώς στις 7 φορές που το διεκδίκησε μέχρι το τέλος το κατέκτησαν τις 5 (1977, 1978, 1981, 1984, 2005) και το έχασαν τις 2 (1985, 2007).

Θα έχει την ευκαιρία η αγγλική ομάδα να περάσει την Μπάγερν και την Μπαρτσελόνα σε κατακτήσεις (έχουν από 5) και να μείνει μόνη στην τρίτη θέση της λίστας, με τη Μίλαν να είναι δεύτερη με 7 τρόπαια και τη Ρεάλ φυσικά πρώτη με 12.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που Ρεάλ και Λίβερπουλ θα τεθούν αντιμέτωπες με φόντο την κούπα και μάλιστα η Λίβερπουλ είναι η τελευταία ομάδα που έχει νικήσει τη Ρεάλ σε τελικό! Ήταν η 27η Μαΐου 1981, όταν στο Παρίσι οι "κόκκινοι" επικράτησαν 1-0 των "μερένγκες", με το γκολ του Άλαν Κένεντι στο 82ο λεπτό.

Όσον αφορά στη Ρόμα, στην δεύτερη συμμετοχή της στα ημιτελικά απέτυχε, σε αντίθεση με την πρώτη το 1984, όταν απέκλεισε την Νταντί Γιουνάιτεντ, για να χάσει στον τελικό της Ρώμης απ' τη Λίβερπουλ, στα πέναλτι. Δηλαδή, στις δύο καλύτερες ευρωπαϊκές χρονιές της την έχει σταματήσει η αγγλική ομάδα.

Η Λίβερπουλ απόψε προηγήθηκε δύο φορές, με τους Μανέ και Βαϊνάλντουμ, ενώ η πρώτη απάντηση ήρθε με αυτογκόλ του Μίλνερ και η δεύτερη με το 8ο φετινό γκολ του Τζέκο στην διοργάνωση.

Ο Σαντιό Μανέ έφτασε τα 9 γκολ και έχει ένα λιγότερο απ' τους Σαλάχ και Φιρμίνο που έχουν από 10, έτσι αν σκοράρει στον τελικό θα γίνουν η πρώτη τριάδα με διψήφιο αριθμό τερμάτων από όλους. Όσον αφορά στον Φιρμίνο, έφτασε τις 8 ασίστ φέτος και έχει μόλις μία λιγότερη απ' τον Μίλνερ που στον πρώτο ημιτελικό έφτασε τις 9, κάνοντας ρεκόρ!

Το γκολ του Ρατζά Ναϊνγκολάν στο 86' χάρισε στη Ρόμα μια νίκη γοήτρου και απλά σημαίνει πως η Λίβερπουλ δεν μπορεί να γίνει η μοναδική ομάδα που θα έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές χωρίς να έχει γνωρίσει καμία ήττα (πηγή: sport24.gr).

Στους δεύτερους αγώνες των ημιτελικών του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεσεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 2-2 (2-1)

Ρόμα (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 4-2 (2-5)

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «NSC Olimpiyskiy» του Κιέβου στις 26 Μαΐου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)