to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:08 | 25.11.2014

Πολιτική

Ράβουν στο Παρίσι, κόβουν στην Αθήνα: Άτακτη η υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας σε όλα τα θέματα

Άτακτη αποδεικνύεται η υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας σε όλα τα θέματα, παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια η συνολική εικόνα να μείνει στο σκοτάδι μέχρι την τελευταία στιγμή.


Μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα υπάρχει "ολική πολιτική συμφωνία" και προϊδέασε για το ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα πιστωτική γραμμή θα είναι ανάλογη της σημερινής. Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί και την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού για το 2015 και πλέον συζητεί με την τρόικα τις πηγές από τις οποίες θα το καλύψει: συντάξεις, μισθολογικές και μη (απολύσεις) δαπάνες στο Δημόσιο, αύξηση χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, νέες περικοπές σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, πέφτουν στη "μαύρη τρύπα".

Προπαρασκευαστική η συνάντηση στη Γαλλία, δηλώνουν τροϊκα - κυβέρνηση

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  

Για τις 2.00 σήμερα το μεσημέρι έχει οριστεί η πρώτη συνάντηση στα γραφεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των εκπροσώπων της τριμερούς. Οι επαφές θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας η ελληνικής αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου το πρωί της Πέμπτης ξεκινούν οι εργασίες της Oλομέλειας της Βουλής για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2015.  

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας σε όλα τα θέματα, παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια η συνολική εικόνα να μείνει στο σκοτάδι μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί και την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού για το 2015 και πλέον συζητεί με την τρόικα τις πηγές από τις οποίες θα το καλύψει: συντάξεις, μισθολογικές και μη (απολύσεις) δαπάνες στο Δημόσιο, αύξηση χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, νέες περικοπές σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, πέφτουν στη «μαύρη τρύπα».

«Δεν σηκώνουμε τον πήχη ψηλά» παραδέχονται πηγές από το υπουργείο Οικονομικών. «Ξεμπλοκάρει η διαδικασία» προσπάθησε να πείσει η Σοφία Βούλτεψη.  

«Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο η συνάντηση στο Παρίσι», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μια κυβέρνηση που καταρρέει δεν μπορεί να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αφού αυτή θα ακυρωθεί στην πράξη από την ψήφο του» συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, αφού αναφέρεται στην "κορύφωση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης" με τα "νέα βάρβαρα μέτρα" που "προετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα" διακηρύσσει: "Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις!" Και προσκαλεί στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης

«Οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά θα βρεθεί μια λύση πριν προκύψουν ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρα. Προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας για τη συνάντηση στο Παρίσι, εκτιμώντας ότι αποτελεί ένα βήμα που θα φέρει πιο κοντά το τέλος της διαπραγμάτευσης.

Πληροφορίες: Αυγή, Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)