to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ρατσιστής ναι... αγενής ποτέ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη στη Βουλή υπέπεσε σε ένα βαρύτατο λεκτικό ατόπημα που μαρτυρεί την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και παιδείας «των αρίστων». Επιπλέον, αποδεικνύει ότι όσο επιτηδευμένα και εντός κειμένου να προσπαθεί να μιλά, λίγο να παρασυρθεί σε ελεύθερο λόγο, το ολίσθημα είναι σχεδόν βέβαιο.


Η ελιτίστικη και απαξιωτική συμπεριφορά για ομάδες του κοινωνικού συνόλου, που είναι εμποτισμένη η ιδεολογία του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ειδικά όταν εναγκαλίζεται την Ακροδεξιά έρχεται στην επιφάνεια καταρρίπτοντας οποιοδήποτε κεντρώο, φύλο συκής είχε μείνει...

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν με «αυτιστικό τρόπο» στα επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα, περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Ο κ. Μητσοτάκης θέλοντας να παρουσιάσει τον Αλ. Τσίπρα ως δεινό ρήτορα και τους βουλευτές ως υποχείριά του, δεν αντιλήφθηκε ότι υπέπεσε σε βαρύτατο ρατσισμό, εις βάρος μιας ομάδας συνανθρώπων μας, που καθημερινά δίνει ανυπέρβλητο αγώνα για να σταθεί όρθια και παραγωγική, ώστε να αντιμετωπίζεται με όρους ισότητας από την κοινωνία. Αυτό μόνο σεβασμό μπορεί να εμπνέει και τίποτα άλλο.

Το ότι δεν φημίζεται για την «κοινωνική του ευαισθησία», ο πρώην υπουργός των, εν μια νυκτί, απολύσεων στο Δημόσιο, είναι γνωστό. Αυτό που εντυπωσιάζει όμως, είναι η ευκολία αναπαραγωγής ρατσιστικών στερεοτύπων, εις βάρος συνανθρώπων μας, κάτι που μαρτυρεί τον λαϊκίστικο κυνισμό, που τον διακρίνει, όταν τρέχει να φωτογραφηθεί ως σωτήρας, σε κάθε «ευκαιρία» καταστροφής, ή προβλήματος που θα παρουσιαστεί, είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή, είτε για σπασμένες βιτρίνες.

Τραγικό επίσης είναι το γεγονός της άμεσης αιτιολόγησης του οποιοδήποτε ατοπήματος του «αρχηγού». Ο συνάδελφος Δ. Οικονόμου έσπευσε να αιτιολογήσει την επόμενη μέρα στον ΣΚΑΪ, το ρατσιστικό σχόλιο σημειώνοντας πως «ο αυτιστικός τρόπος» δεν ήταν βολή κατά του πρωθυπουργού αλλά απευθυνόταν στους βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, λες και το πρόβλημα ήταν όχι ο ρατσισμός απέναντι στους συνανθρώπους μας, αλλά ποιος ήταν ο στόχος...

Καθόλου τυχαία η επιλογή από τον έμπειρο δημοσιογράφο. Προτιμότερο να χαρακτηριστεί ρατσιστής, ο κ. Μητσοτάκης, παρά αγενής... Ο ρατσισμός εξυπηρετεί πολιτικά και «χαϊδεύει» αυτιά μελλοντικών ψηφοφόρων. Πρόσφατες είναι άλλωστε και οι ακραία ρατσιστικές δηλώσεις του κ. Δαβάκη εναντίον των Ρομά συμπολιτών μας.

Η Ν.Δ. ποτέ δεν ανησύχησε, για καμιά ακροδεξιά παρέκκλιση και παρεκτροπή, λεκτική, ή μη. Είναι εφησυχασμένη ότι η βία προέρχεται πάντα από την Αριστερά, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της, που ουδέποτε ανασκεύασε. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα ρατσιστικά ατοπήματα, την διαχωρίζουν πλέον από το κέντρο συνδέοντας την ευθέως με την Ακροδεξιά, όπου και έχει απλώσει τα ψηφοθηρικά της δίχτυα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)