to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:30 | 16.10.2015

Διεθνή

Ρατσιστικό παραλήρημα του Τσέχου προέδρου: Οι μπούρκες θα μας στερήσουν την ομορφιά των γυναικών

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν επιτέθηκε με δριμύτητα σήμερα στους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα θελήσουν να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο στη χώρα του, κόβοντας χέρια και λιθοβολώντας τους απίστους, ενώ οι μπούρκες που θα φορούν "θα μας στερήσουν την ομορφιά των γυναικών".


"Θα στερηθούμε την ομορφιά των γυναικών, καθώς θα είναι καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια" είπε ο Τσέχος πρόεδρος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε μια συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους σε ένα κρεοπωλείο στο Λετσότιτσε, στα ανατολικά της χώρας. "Μπορώ ασφαλώς να σκεφτώ γυναίκες για τις οποίες αυτό θα ήταν πλεονέκτημα, όμως δεν είναι και πολλές", συνέχισε.

Ο Ζέμαν, που έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις για παρόμοιες δηλώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, υποστήριξε επίσης ότι οι μετανάστες "θα τηρούν τη σαρία (σ.σ. ισλαμικό νόμο) και όχι την τσεχική νομοθεσία".

"Οι άπιστες γυναίκες θα λιθοβολούνται, στους κλέφτες θα κόβουν τα χέρια", συνέχισε.

Στις αρχές Αυγούστου ο Ζέμαν είχε καλέσει τους μετανάστες να "σεβαστούν τους κανόνες" της Δημοκρατίας της Τσεχίας, η οποία προς το παρόν είναι μια χώρα από την οποία απλώς περνούν οι περισσότεροι πρόσφυγες, στο δρόμο τους προς άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως τη Γερμανία. "Κανείς δεν σας προσκάλεσε εδώ. Αλλά αφού είστε ήδη εδώ, θα πρέπει να τηρείτε τους κανόνες μας, όπως και εμείς σεβόμαστε τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρα σας", είχε πει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μια εφημερίδα. "Και αν αυτό δεν σας αρέσει, να φύγετε", πρόσθεσε.

Από τις αρχές του έτους 1.115 άνθρωποι έχουν ζητήσει άσυλο στην Τσεχία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)