to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 05.09.2012

left.gr

Πολιτική

Το ρατσιστικό παραλήρημα ενός δημάρχου

Την Τρίτη 4/9/2012 ο Δήμαρχος Σύμης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου για την εισροή μεταναστών στο νησί.


Τι είπε ο ρατσιστής δήμαρχος, και ΔΕΝ δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού;

Ο δήμαρχος δήλωσε πως αφού δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, θα ζητήσει βοήθεια από τη Χρυσή Αυγή! 


Το σχόλιο του Μ. ΧιώτηΣε σχόλιο του Μανώλη Χιώτη στην ιστοσελίδα του ΒΗΜΑ FM ο δημοσιογράφος δίνει μαθήματα... κοινωνικού αυτοματισμού και ουσιαστικά σκιαγραφεί την εκκόλαψη του φιδιού, προσπαθώντας απροκάλυπτα να διακαιολογήσει το ρατσιστικό, χρυσαυγίτικο παραλήρημα του δημάρχου.

Το σχόλιο του Μανώλη Χιώτη:


Ο «μπαμπούλας», η Χρυσή Αυγή

Έξι μήνες φώναζε ο δήμαρχος της Σύμης, ότι το σκάφος του Λιμενικού έχει βλάβη και παραμένουν αφύλακτα τα θαλάσσια σύνορά μας στην περιοχή, αλλά δεν τον άκουγε κανένας.

Επί δεκαπέντε ημέρες φωνάζει ότι οι λαθρέμποροι αποβιβάζουν καραβιές στο νησί, μετά την αύξηση των ελέγχων στον Έβρο, αλλά πάλι δεν τον άκουγε κανένας.

Βγήκε χθες απελπισμένος στον ΒΗΜΑ FM και δήλωσε πως αφού δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, θα ζητήσει βοήθεια από τη Χρυσή Αυγή! 

Είναι κι αυτό ένα σημείο των καιρών… Κι εξηγεί γιατί η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής ολοένα αυξάνει. 

Είναι βέβαιο ότι ο δήμαρχος της Σύμης δεν το εννοούσε. Αλλά έχει πια καταλάβει, ότι για να ξυπνήσει το κράτος και για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σου, θα πρέπει να εκβιάζεις τους αξιωματούχους του, ότι θα φωνάξεις την Χρυσή Αυγή.

Αφού λοιπόν, είδε κι αποείδε με την κυβέρνηση, κατέφυγε κι εκείνος στο τέχνασμα που καταφεύγουν πολλοί όταν απελπίζονται και επιχειρούν να εκβιάσουν μια λύση. 

Προεκλογικά κυκλοφόρησε η φήμη, ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούσαν την Χρυσή Αυγή για να βγάλουν από τα σπίτια τους παράνομους μετανάστες που τα είχαν καταλάβει παράνομα. Η φήμη σύντομα έγινε μύθος, και η Χρυσή Αυγή διατήρησε τα εκλογικά ποσοστά της.

Τώρα λοιπόν όταν θέλει κάποιος να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό που συνήθως κοιμάται, απειλεί ότι θα φωνάξει την Χρυσή Αυγή και προ του κινδύνου ο κρατικός μηχανισμός ξυπνάει.  Γιατί είναι βέβαιο ότι για να μην αποβιβαστεί η Χρυσή Αυγή στην Σύμη και αναλάβει δράση, θα κινητοποιηθεί το κράτος.

Όσο λοιπόν το κράτος συνεχίζει να κοιμάται, ας μην μας παραξενεύει που η Χρυσή Αυγή θα αυξάνει την δημοφιλία της. 

Κάποτε, όταν ο Έλληνας ήθελε να προστατευθεί απειλούσε ότι θα φωνάξει τον χωροφύλακα, παρότι κανείς δεν έκανε παρέα με χωροφύλακες. 

Τώρα ο χωροφύλακας έχει γίνει  η Χρυσή Αυγή. Κανείς δεν την θεωρεί δική του, αλλά όλο και περισσότεροι την χρησιμοποιούν ως «μπαμπούλα», αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα. 


Ολόκληρη η συνέντευξη του δημάρχου Σύμης:


Τι είπε ο ρατσιστής δήμαρχος, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού:


Εδώ και 15 μέρες προσπαθούμε να δώσουμε μια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Με κάποια συνεργασία, με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, με το Υπουργείο Αμύνης, με τους αρμόδιους φορείς γενικά. Όλοι δηλώνανε αναρμόδιοι. Οι μόνοι που προσπαθούσαν να δώσουνε λύση στο πρόβλημα ήταν το Αστυνομικό Τμήμα της Σύμης από μόνο του αφού το Λιμεναρχείο της Σύμης το πλωτό σκάφος που διαθέτει είναι χαλασμένο εδώ και πέντε – έξι μήνες γιατί είχε μια μηχανική βλάβη, η μηχανή έχει πάει στην Αθήνα για σέρβις κι ακόμα δεν έχει επιστρέψει. Το πλωτό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο χρησιμοποιείται και σαν πλωτό ασθενοφόρο γιατί μεταφέρει τους ασθενείς στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Ρόδου γιατί η Σύμη έχει ένα πολυδύναμο ιατρείο.


Αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη ξεπεράσει τους διακόσιους, διακόσιες αφίξεις από λαθρομετανάστες, σήμερα ήρθανε 37 και συνέλαβαν επιτέλους τον δουλέμπορο που είναι Αφγανικής καταγωγής. Έπρεπε να περάσουνε 15 μέρες, να βρίσουνε, να τσακωθούνε, για να καταλάβουν επιτέλους ότι μόνο με συνεργασία μεταξύ όλων των υπηρεσιών και των φορέων θα μπορούσαμε να έχουμε αποτελέσματα. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Σε καθημερινή βάση 20, 30, 35, 40 και να βγαίνουνε στο λιμάνι, στην παραλία σχεδόν μέσα στο νησί.


Έχουν μεταφερθεί στη Σύμη, στη Λέρο και στο Αγαθονήσι. Τεράστιο πρόβλημα σε καθημερινή βάση, ανεξέλεγκτη κατάσταση, οι δουλέμποροι ανενόχλητοι μπαίνουν μέσα στο λιμάνι και αφήνουν τους λαθρομετανάστες και οι δεύτεροι από μόνοι τους ανενόχλητοι και ασυνόδευτοι πηγαίνανε στο Αστυνομικό Τμήμα για να παραδοθούνε. Κι όταν ζήτησα τη συνδρομή του Στρατού τουλάχιστον για να συνοδεύουνε αυτούς που βγαίνουνε στο λιμάνι στο βουνό στην παραλία, μου είπανε ότι ο Στρατός δεν έχει καμιά δουλειά να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι.


Όλα τα καλά σκάφη τα έχουνε μαζεμένα εκεί που δεν χρειάζονται. Η πρωτεύουσα τώρα τελευταία τα καλά πάτε εσείς εκεί. Κάποιο μαζευτήκανε. Τώρα έχει γεμίσει η περιφέρεια. Άδειασε η Αθήνα, γέμισε η περιφέρεια. Δεν είναι λύση αυτή. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα πια δεν τους δέχεται. Δεν χωράνε. Έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα εμείς από αυτούς. Η Ε.Ε. πρέπει να δει τι θα κάνει, δεν μπορεί η Ευρώπη να τα θέλει όλα δικά της. Δεν μπορεί να έχουμε και τους φόρους αλλά και τους λαθρομετανάστες. Να τους αμολήσουμε και μεις να πάνε προς την Ιταλία, προς τη Γερμανία να δούνε τι τραβάμε, να δούνε τι γίνεται. Δεν μπορεί ο Συμιακός πολίτης που είναι ήρωας, που κινδυνεύει, που ρισκάρει την ίδια του τη ζωή για να μείνει στο σπίτι του επειδή όταν έχει 8 και 9 μποφόρ δεν μπορεί να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο που είναι στη Ρόδο ρισκάρει την ίδια του τη ζωή, να μας φορτώσετε τώρα και τους λαθρομετανάστες που δεν ξέρουμε τι αρρώστιες έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Το πρόβλημα πια είναι τεράστιο.Ο μόνος πόρος πια που μας έχει μείνει είναι τα νησιά μας, η περιφέρειά μας. Είναι ο τουρισμός η βιομηχανία μας. Αν τον χάσουμε αυτό τον τουρισμό χαθήκαμε.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)