to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 21.12.2018

Διεθνή

Ρατσιστικό crowdfunding για το τείχος του Τραμπ συγκεντρώνει εκατομμύρια δολάρια

Περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες έχει καταφέρει να συγκεντρώσει διαδικτυακός έρανος για την οικοδόμηση του τείχους που θέλει να χτίσει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Μεξικό.


Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει ποσά από 5 έως 100 δολάρια για το τείχος του αίσχους, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding.
 
Συγκεκριμένα, ένας ανάπηρος βετεράνος των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και φανατικός υποστηρικτής του Τραμπ, ο Μπράιαν Κόλφατζ, ξεκίνησε μόλις την περασμένη Τρίτη διαδικτυακό έρανο μέσω της πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης GoFundMe, με σκοπό να συγκεντρώσει 5 δισ. δολάρια, που απαιτούνται για την οικοδόμηση του τείχους του αίσχους που ευαγγελίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, το διαδικτυακό κάλεσμα του Κόλφατζ που υποστηρίζει πως δεν έχει σχέση με τον Τραμπ, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περί τις 78.000 δωρεές, με το ποσό να αγγίζει ήδη τα 4,7 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος δήλωσε πως την ιδέα την πήρε από δημοσίευμα του New York Post, που την περασμένη εβδομάδα έθετε το ερώτημα «Γιατί κάποιος δεν έκανε GoFundMe για το τείχος του Τραμπ;».

«Εάν τα 63 εκατομμύρια ψηφοφόρων του Τραμπ έδιναν από 80 δολ., θα μπορούσαμε να χτίσουμε το τείχος» ανέφερε ο Κόλφατζ στην ιστοσελίδα του, αθροίζοντας τα ποσά, «αυτό ισοδυναμεί με περίπου 5 δισ. δολ., ακόμη και αν φτάσουμε στο μισό, αυτό είναι το ήμισυ του τείχους. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό».
 
Παρότι υποστηρίζει πως δεν έχει σχέση με τον Ντ. Τραμπ, ο ίδιος αναφέρει πως έχει έρθει σε επικοινωνία με τη διοίκηση Τραμπ «για να εξασφαλίσει ένα σημείο επαφής», προσθέτοντας πως «έχουμε πολλές επαφές πολύ υψηλού επιπέδου που ήδη βοηθούν», με σκοπό να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα. Σύμφωνα πάντως με το TheHill, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την πρωτοβουλία. 

Ακόμη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κόλφατζ έχει γίνει αποδέκτης πλήθους μηνυμάτων βετεράνων και άλλων ανθρώπων, που αναφέρουν πως τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως έχει προχωρήσει σε νομικές κινήσεις για να μην χρησιμοποιηθούν για τίποτε άλλο παρά το τείχος στο Μεξικό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι ο έρανος έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 5 εκατ. δολ., με βάση τους «στόχους» των 63 εκατ. ψηφοφόρων που έχει θέσει ο εμπνευστής του, δεν μοιάζει να συγκινεί και τόσο μεγάλο ακροατήριο. Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία των δωρεών κινούνται μεταξύ των 5 και 100 δολαρίων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)