to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 25.12.2022

Διεθνή

Ρατσιστική επίθεση στο Παρίσι: Σε ψυχιατρική κλινική ο 69χρονος μακελάρης, μίλησε για «μίσος κατά των ξένων»

Σε ψυχιατρική κλινική οδηγήθηκε ο 69χρονος που σκότωσε τρεις Κούρδους στο Παρίσι - Ο συγκεκριμένος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και επρόκειτο να δικαστεί για άλλη υπόθεση - Σύμφωνα με την εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας, ο ύποπτος μίλησε στην αστυνομία για το «μίσος που έχει κατά των ξένων».


Σε ψυχιατρική κλινική μεταφέρθηκε ο 69χρονος που άνοιξε πυρ την Παρασκευή έξω από ένα κοινοτικό κέντρο των Κούρδων του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Διαβάστε: Ξέσπασμα οργής: Τρεις οι νεκροί από τη ρατσιστική επίθεση σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι 

Η ανάκριση του θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψει η υγεία του, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση των αρχών.

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον άνδρα ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και επρόκειτο να δικαστεί για μια άλλη υπόθεση, για επίθεση με σπαθί εναντίον ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.

Τι δήλωσε η γαλλίδα εισαγγελέας

Όπως ανέφερε σήμερα, 25 Δεκεμβρίου, η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας, ο ύποπτος που κρατείται για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι μίλησε στις αστυνομικές αρχές για το «μίσος που έχει κατά των ξένων»/

Ο 69χρονος συνελήφθη την Παρασκευή αφού πυροβόλησε θανάσιμα δύο άντρες και μία γυναίκα σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, αλλά και σε ένα διπλανό καφέ στο 10ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο ύποπτος στη διάρκεια της ανάκρισής του είπε ότι η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το 2016 του προκάλεσε «μίσος για τους ξένους, ενώ αυτό έγινε παθολογικό στο σύνολό του», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό.

Επεισόδια με μέλη της κουρδικής κοινότητας

Στο μεταξύ, από χτες μαίνονται τα επεισόδια με μέλη της κουρδικής κοινότητας που διαμαρτύρονται για την ρατσιστική επίθεση που στέρησε τη ζωή σε τρεις Κούρδους.

Συγκεκριμένα ξέσπασαν επεισόδια στο κέντρο του Παρισιού, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Κούρδων. Οι συγκεντρωμένοι ανέτρεψαν οχήματα, τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε και μικρές φωτιές άναψαν κοντά στην Πλατεία Δημοκρατίας. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού είπε ότι έγιναν 11 συλλήψεις και περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Δείτε ειδικότερα: Παρίσι: Συνεχίζεται η οργή των Κούρδων - Συγκρούσεις με την γαλλική αστυνομία (φωτογραφίες-βίντεο)

Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίστηκαν για περίπου δύο ώρες, μέχρι που οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)