to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:32 | 18.01.2013

Κοινωνία

Ρατσιστική δολοφονία μετανάστη στα Πετράλωνα από ακροδεξιούς εγκληματίες

Δύο Έλληνες, 28 και 24 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο Σύνταγμα, μετά τη δολοφονία ενός μετανάστη στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 στα Πετράλωνα.


Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 03.20 τα ξημερώματα, όταν οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, τραυμάτισαν θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο τον μετανάστη, οποίος δέχτηκε χτυπήματα στην πλάτη, την κοιλιακή χώρα και τον αυχένα.
 
Τα κίνητρα της δολοφονίας είναι ρατσιστικά, ενώ έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οι πιθανοί δολοφόνοι συνελήφθησαν στο Σύνταγμα, καθώς κάτοικοι πήραν την πινακίδα της μοτοσυκλέτας. Ο ένας από αυτούς είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστης.

Σε πορεία που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, ενώ ακούγονται αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα.

****


Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες


Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας. Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους. 

Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως «διαπληκτισμός», θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν.


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα συμμετάσχει στην αποψινή συγκέντρωση που καλούν οι τοπικές συλλογικότητες στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα στις 6 μ.μ.


*****


Συγκέντρωση στα Πετράλωνα για τη δολοφονία του μετανάστη


Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, στο σημείο της δολοφονίας, Τριών Ιεραρχών (στο ύψος του Νο 60) και Φυλασίων. 

Καλούν οι ΣΥΡΙΖΑ Πετραλώνων, ΚΕΡΦΑ και άλλες δυνάμεις της περιοχής.




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)