to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 16.03.2014

Πολιτική

Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη:Ρατσισμός υψηλής αισθητικής στο Δήμο Θεσσαλονίκης - Και το μεταναστευτικό με ημερίδες θα το λύσετε, κ. Μπουτάρη;

Και το μεταναστευτικό με ημερίδες και δεξιώσεις θα το λύσετε, κύριε Μπουτάρη" αναρωτιέται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη".


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Λαμπρή προεκλογική ημερίδα σε αίθουσα του Δήμου, για την έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως στη Θεσσαλονίκη. Παρίστατο ο Δήμαρχος, η αντιδήμαρχος , δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της πόλης.  Μετά τις ενημερώσεις,  χαιρετισμούς απεύθυναν  υποστράτηγος και αστυνόμος Α. Όλοι λαμπροί και καθαροί και «προοδευτικοί»,  καλοντυμένοι και ευγενείς - έψαχναν κάποια στιγμή μια καρέκλα, στην πρώτη σειρά, για την κ. Καϊλή.

Στο τέλος βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος για τη σημαντική συμβολή του δήμου στην αποτελεσματικότερη διάχυση της πληροφόρησης σχετικά με τη δυνατότητα της εθελοντικής επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις πατρίδες τους. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας κλούβα των ΜΑΤ στάθμευε για λόγους προστασίας έξω από το κτήριο, κάτω από τον ήλιο.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ..Μετανάστες δεν εθεάθησαν. Ούτε όρθιοι, ούτε καθιστοί.

Για ποιόν άνθρωπο θα όφειλαν όλοι αυτοί,  να ψάχνουν μια καρέκλα, στην πρώτη σειρά των επισήμων, να καθίσει, χωρίς να φοβάται τη «σκούπα», χωρίς να δέχεται τη βαθειά περιφρόνηση και την απαξίωση, χωρίς να εξευτελίζεται , χωρίς να νιώθει σκουπίδι και  απόρριμμα χωρίς δικαιώματα; Πόσες ανάσες, πόση απόγνωση, πόσος φόβος, πόση πείνα, πόση αληθινή ζωή, απουσίαζαν από αυτήν  την προοδευτική …κοσμοπολίτικη συνάθροιση;;

Ο κ. Μπουτάρης άπιστος όπως πάντα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όχι μόνο δε στάθηκε στο πλευρό των μεταναστών ως όφειλε, όχι μόνο δεν έκανε αγορές για τους μετανάστες όπως είχε υποσχεθεί, αλλά ούτε καν υλοποίησε τις προτάσεις των συλλογικοτήτων που στήριζαν τον Ξενώνα μεταναστών και προσφύγων. Συχνές ήταν οι επιχειρήσεις «σκούπα» τα προηγούμενα χρόνια.

Από λόγια και από αισθητική ο Δήμος πάει καλά.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν έχει να κάνει με την αληθινή ζωή. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)