to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ράσα με... off shore στο κακουργοδικείο

Την κατηγορία της «απάτης από κοινού, κατ' εξακολούθηση , σε βάρος ΝΠΔΔ», «υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση» και για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κατ' επάγγελμα», αντιμετωπίζουν ένας μοναχός, ένας ιερομόναχος, μια μοναχή και τρεις λαϊκοί.


Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, οι κατηγορούμενοι, το 2007 ίδρυσαν off shore εταιρεία στη Λιβερία

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μητρουλιάς, μεταξύ άλλων, ζητά την παραπομπή τους διότι: Ευθύνονται για 29 δανειακές συμβάσεις που ζημίωσαν την περιουσία του ησυχαστηρίου κατά 28 εκατ. ευρώ και ότι προέβησαν σ' αυτές τις ενέργειες για να αποκομίσουν περιουσιακό όφελος. Ποσό 4,2 εκατ. ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκε προς όφελος του ησυχαστηρίου δηλαδή για την ανέγερση ιδρύματος απόρων και γερόντων αλλά περιήλθε στην περιουσία τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, οι κατηγορούμενοι, το 2007 ίδρυσαν off shore εταιρεία στη Λιβερία που εγγυήθηκε δάνειο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, με δικαιούχο το μοναστήρι. Με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης προσέγγιζαν πιστούς και τους έπειθαν να αγοράσουν αγροτεμάχια με τη λήψη δανείων στο όνομά τους. Επίσης, ιδιοποιήθηκαν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα των δωρεών προς Ιερά Σκήτη του Αγίου Όρους.

Ο εισαγγελέας προτείνει πάντως στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης,  να μη γίνει κατηγορία εις βάρος της ηγουμένης κι εις βάρος μιας άλλης μιας μοναχής οι οποίες είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)