to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 06.02.2023

Πολιτική

Ράνια Σβίγκου: Το δίλημμα “Δημοκρατία ή Μητσοτάκης” έχει να κάνει με τις ζωές μας

Η συνέντευξη της Ράνιας Σβίγκου, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH 99,4» και στον Β. Στολάκη


Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό  «FLASH 99,4» και στον δημοσιογράφο  Β. Στολάκη η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ιβανώφειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «δε θα μπορούσε να ξεκινήσει  η πορεία μας προς το λαό και να μην είχαμε έναν από τους πρώτους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη», υπενθυμίζοντας όσα έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδρυση του πρωθυπουργικού γραφείου στην πόλη.  Στη συνέχεια, τόνισε ότι «πολλές από αυτές τις πρωτοβουλίες έχουν ανακοπεί τώρα», και συμπλήρωσε ότι «η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα έχει πολλές, δυστυχώς ανεκμετάλλευτες δυνατότητες και θα πρέπει να καταστεί ένας κόμβος αναπτυξιακός, οικονομικός, για όλη την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Σε ερώτηση σχετικά με το δίλημμα  «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, Δημοκρατία ή εκτροπή», η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι  «αυτό έχει να κάνει καταρχάς με τις ζωές μας, με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας,  με το εάν θέλουμε αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες ή ανεργία και ανασφάλεια, έχει να κάνει με τη δημοκρατία», τονίζοντας ότι «αυτό που έχουμε δει είναι μια κυβέρνηση η οποία συστηματικά και μεθοδευμένα καταργεί όλους τους κανόνες του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας μας μέσα από την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, Υπουργών, της στρατιωτικής ηγεσίας».

Αναφερόμενη στην υπόθεση των υποκλοπών, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αν είχαν συμβεί αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα είχε παραιτηθεί. Αντίθετα, στη χώρα μας αυτό που έγινε είναι ότι το κόμμα του, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κ. Μητσοτάκη παίρνοντας επί της ουσίας στις πλάτες της, όλη αυτή τη συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή.

Σχετικά με την απόφαση  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «είναι μια απολύτως θεσμική και δημοκρατική κίνηση, η οποία  έρχεται ως απάντηση σε όλα όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση των υποκλοπών και του παρακράτους», συμπληρώνοντας ότι   «ο μόνος ο οποίος μπορεί να δώσει απάντηση στη δημοκρατική εκτροπή, είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός μέσα από την ψήφο του. Γι' αυτό και ζητούμε άμεση προσφυγή στις κάλπες και εκλογές, γιατί κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, ισοδυναμεί με οικονομική και κοινωνική καταστροφή για τη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)