to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 10.11.2015

Πολιτική

Ράνια Σβίγκου: Δεν αγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια σπίλωσης

Οι καταγγελίες του κ. Πανούση ήταν τόσο «σοβαρές» που ακόμα και ο ίδιος, δεν θεώρησε σκόπιμο να τις διερευνήσει ενώ ήταν υπουργός ή να ενημερώσει τον διάδοχό του, τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ REAL FM


Αποσπάσματα συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, στον Ρ/Σ REAL FM και την Κάτια Μακρή

  • Βλέπω σήμερα μια σειρά υπουργών, μπαίνοντας στο υπουργικό συμβούλιο που είναι τώρα σε εξέλιξη, να αδειάζουν και να αποδομούν τον κ. Πανούση. Αυτή δεν είναι μια υπόθεση που πρέπει και πολιτικά να διερευνηθεί;Το θέμα της δικαιοσύνης είναι το ένα. Πήγε ο κ. Πανούσης και κατέθεσε, θα δούμε τι έχει καταθέσει και τι θα κάνει η δικαιοσύνη. Πολιτικά, όμως, δεν σας ανησυχεί να δείτε τι έχει συμβεί; Αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός σας μέχρι πριν από δυο μήνες.

Κατ’ αρχάς ο κ. Πανούσης πήγε στη δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης.

Είχαν προηγηθεί – δεν της μέτρησα, δεν ξέρω αν το κάνατε εσείς ως δημοσιογράφος – τόσες συνεντεύξεις μέχρι να το κάνει αυτό. Και δεν μιλάμε για ένα απλό πολιτικό πρόσωπο, το οποίο επιλέγει μέσα από μια συνέντευξή του να κάνει μια καταγγελία.

Μιλάμε για τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος, κατά τα λεγόμενα του ιδίου – γνώριζε ότι υπήρχαν τόσο σοβαρά ζητήματα τα οποία ενέπλεκαν και τον ίδιο και, παρόλα αυτά, επέλεξε να τα κρατήσει αυτά για τον εαυτό του, να φύγει από τη θέση του Υπουργού, να περάσουν κάποιοι μήνες τους οποίους δεν είναι υπουργός και να τα ανασύρει τώρα από το συρτάρι με αυτήν την χρονοκαθυστέρηση.

  • Οι ισχυρισμοί του κ. Πανούση είναι ότι μέσω του κ. Ρουμπάτη, του Διοικητή της ΕΥΠ, είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό. Αλλά εγώ να μην μείνω σε αυτό γιατί ούτε εγώ μπορώ να το αποδείξω, ούτε εσείς μπορείτε να το αποδείξετε. Εγώ να πάω στη σημερινή πραγματικότητα. Βεβαίως και όλα αυτά που βάζετε είναι σωστά ερωτήματα. Γιατί τώρα τα λέει ο Πανούσης και δεν τα έλεγε τότε; Αλλά, ακόμα και τώρα που τα λέει, πολιτικά όταν εμπλέκει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και έχουν αρχίσει και έχουν ονοματεπώνυμο αυτά τα στελέχη – βλέπω τον κ. Λάμπρου, που λέει «ναι, εγώ πήγαινα ως απεσταλμένος του Παρασκευόπουλου στους τρομοκράτες για να μιλήσω μαζί τους, να δω τι θέλανε και τι εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε», αυτό εσείς δεν πρέπει να δείτε πολιτικά τι θα κάνετε; Αν υπάρχουν άλλα στελέχη, τι γινόταν, αν υπάρχουν κάποιοι τους οποίους δεν θέλετε να καλύψετε φυσικά, αλλά να δείτε τι συνέβαινε και πόσο βάση έχουν αυτά που λέει ο Πανούσης.

Οι καταγγελίες του κ. Πανούση ήταν τόσο «σοβαρές» που ακόμα και ο ίδιος, δεν θεώρησε σκόπιμο να τις διερευνήσει ενώ ήταν υπουργός. Επίσης, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον υπουργό ο οποίος τον διαδέχθηκε. Δεν θυμάμαι στην τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου να κάνει την οποιαδήποτε νύξη επί του θέματος. Επίσης, λέτε ότι είχε «ενημερώσει». Δεν ξέρω ποιον ισχυρίζεται ο κ. Πανούσης ότι είχε ενημερώσει. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι χθες ο κ. Πανούσης, απ’ ότι διαβάζω στα ρεπορτάζ, κατέθεσε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τις οποίες βέβαια είχε αναφέρει και στα ΜΜΕ, λες και όταν σταματάς να είσαι υπουργός παίρνεις αυτά τα χαρτιά – δεν ξέρω τι είναι – αυτά τα στοιχεία σπίτι σου και κάποια στιγμή αποφασίζεις να τα βγάλεις από το σπίτι σου και να πας να τα δημοσιοποιήσεις στα ΜΜΕ.

  • Εσείς, για να καταλάβω, που το αποδίδετε αυτό; Στο ότι ο κ. Πανούσης ήθελε να είναι στην κυβέρνηση και τελικά δεν είναι στη κυβέρνηση και είναι λόγοι πολιτικής εκδίκησης;

Δεν θα το κρίνω εγώ. Αυτό, νομίζω, πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Πανούσης. Εγώ αυτό που θεωρώ εντελώς απαράδεκτο είναι, αφενός τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να χειριστεί αυτό το θέμα, αφετέρου για να απαντήσω και στο δεύτερο ερώτημά σας, νομίζω ότι ο ίδιος ο κ. Πανούσης γνωρίζει καλά και τον κ. Λάμπρου και τη συνεργασία που είχε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και θεωρώ ακατανόητο τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να διασύρει ανθρώπους, όπως έκανε χθες.

  • Τι εννοείτε ότι γνωρίζει καλά;…

Εννοώ ότι ο κ. Λάμπρου, το ανέφερε και ο κ. Παρασκευόπουλος, το ανέφερε και ο ίδιος ο Π. Λάμπρου στη χθεσινή του δήλωση, συνέδραμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό φαντάζομαι ότι ο κ. Πανούσης το γνώριζε, δεν νομίζω να υπέπεσε χθες στην αντίληψή του…

  • Αν είναι αληθινοί οι διάλογοι που είδαμε, όταν του λέει ένας εκ των ηγετικών στελεχών των Πυρήνων της Φωτιάς ότι καλά κάναμε και ανατινάξαμε τον Πανούση το 2009, εγώ δεν βλέπω καμία αντίδραση – σας λέω και πάλι στη συνομιλία που είδαμε..

Μου λέτε να σχολιάσω διαλόγους τους οποίους εγώ δεν τους γνωρίζω…

  • Εντάξει.. Σαν πολιτικό στέλεχος δεν σας προβληματίζει;…

Σαν πολιτικό στέλεχος αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από χθες γινόταν διαρροή δήθεν διαλόγων στα ΜΜΕ και συνάδελφοί σας οι οποίοι έκαναν τη δουλειά τους –η μομφή μου δεν είναι προς αυτούς- τηλεφωνούσαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους ότι είσαστε στις καταγγελίες.. στις συνομιλίες κ.ο.κ. Αυτό δεν δείχνει ένα επίπεδο πολιτικού διαλόγου. Δείχνει απλώς μια προσπάθεια σπίλωσης, μια προσπάθεια συκοφάντησης η οποία από τη μια προσπαθεί να αγγίξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη προσπαθεί να απαξιώσει το σύνολο του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκουμε, ο οποίος, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση μ΄ αυτά τα οποία του καταλογίζουν, αλλά βρίσκεται και απέναντι.

Σε κάθε περίπτωση εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω σοβαρά σε έναν πρώην υπουργό της κυβέρνησης την οποία στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, 10 μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι απειλείτο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια τέτοια φαιδρότητα όλη αυτή η ιστορία για την οποία δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό που με ρωτάτε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)