to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:15 | 28.07.2022

Πολιτική

Ραλλία Χρηστίδου: «Τα κοινωνικά μέτωπα που ανοίγετε δεν θα ησυχάσουν με τα καλοκαιριάτικα επιδόματα που μοιράζετε»

Στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο-σκούπα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτέθηκε συνολικά στην κυβέρνηση για το περιβάλλον, την παιδεία, τα εργασιακά, την υγεία.


Η βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ. Χρηστίδου μιλώντας στην ολομέλεια της  Βουλής, στο νομοσχέδιο- σκούπα που έφερε η κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει πολλά άρθρα καταστροφικά για το περιβάλλον, όπως άλλωστε έχουν δηλώσει οι περισσότεροι  επιστημονικοί φορείς και όλες οι περιβαλλοντικές  οργανώσεις. Αυτά τα περιβαλλοντοκτόνα άρθρα, επεσήμανε η βουλεύτρια, έρχονται μια μέρα πριν κλείσει για καλοκαίρι  το Κοινοβούλιο, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας πέραν κάθε αμφιβολίας τι σημαίνει «μητσοτακισμός», μια κυβέρνηση που, όταν δεν βγάζει χαρούμενες σέλφι στα αποκαΐδια, ικανοποιεί τα αιτήματα όσων αντιμετωπίζουν το φυσικό περιβάλλον ως πεδίο ασύδοτης κερδοφορίας.

Η Ρ. Χρηστίδου αναφέρθηκε επίσης συγκεκριμένα στα άρθρα 119-120 που θα αποτελέσουν δούρειο ίππο για να υπονομευτεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο άρθρο 58 που συνεχίζει το πάρτι των 7,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων, στο άρθρο 98 που υπονομεύει τις  δυνατότητες αντίδρασης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στα άρθρα περί ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων για τα αδέσποτα ζώα, που ανατίθενται σε δήμους χωρίς να τους αποδίδονται οι απαραίτητοι πόροι, στις στρατιές μετακλητών που διπλασιάστηκαν επί Ν.Δ.

Ολοκληρώνοντας  την ομιλία της η βουλεύτρια του Νότιου Τομέα επιτέθηκε συνολικά στις κυβερνητικές πρακτικές λέγοντας ότι: «Πίσω από τις επικοινωνιακές φούσκες, ξετυλίγεται μια τρομακτική επίθεση: σήμερα εναντίον του περιβάλλοντος και όχι μόνο, όπως προανέφερα, χθες εναντίον της παιδείας, προχθές εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων, επί 3 χρόνια εναντίον της υγείας και πάει λέγοντας. Με τη βοήθεια των Μέσων της λίστας Πέτσα, με τις υποκλοπές  που ΘΑ τις διερευνήσει στο άγνωστο κάποτε η δικαιοσύνη, με τους ολιγάρχες χορτάτους από την τσέπη του ελληνικού λαού, τα κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν πως κάπως θα τα καταφέρουν, πως η εκλογική ήττα θα αποφευχθεί. Γελιέστε. Τα κοινωνικά μέτωπα που παντού ανοίγετε δεν θα ησυχάσουν με τα καλοκαιριάτικα επιδόματα που μοιράζετε. Ο Σεπτέμβρης είναι πολύ κοντά και οι πολίτες θα σας εξηγήσουν αυτά που κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της κ. Χρηστίδου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)