to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:56 | 06.05.2019

Πολιτική

Ραλλία Χρηστίδου: Η επικράτηση των προοδευτικών φωνών στην Ευρώπη αναγκαία στροφή στην πορεία της ΕΕ

"Δεν βρίσκω τίποτε το προοδευτικό και το καινούργιο στο εναπομείναν ΚΙΝΑΛ. Εχουν συνταχθεί πλήρως με τις ιδέες του νεομητσοτακισμού"


«Πολύ σημαντικό βήμα στην επικράτηση των προοδευτικών φωνών στην Ευρώπη», χαρακτήρισε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ραλλία Χρηστίδου, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Σε συνέντευξή της στο Documento η υποψήφια ευρωβουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία περιγράφει ακριβώς την ανάγκη της κοινωνίας να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο και πλατύ μέτωπο με προοδευτικό πρόσημο και χαρακτήρα, το οποίο θα αντιταχθεί σε όλες τις φωνές της μισαλλοδοξίας, της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΚΙΝΑΛ, σχολίασε «δεν βρίσκω τίποτε το προοδευτικό και το καινούργιο στο εναπομείναν ΚΙΝΑΛ. Εχουν συνταχθεί πλήρως με τις ιδέες του νεομητσοτακισμού».

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς  για το "τι σηματοδοτεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές". Η Ραλλία Χρηστίδου είπε: Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα στην επικράτηση των προοδευτικών φωνών στην Ευρώπη, οι οποίες είναι απαραίτητες και θα σηματοδοτήσουν μια πολύ σημαντική και αναγκαία στροφή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρέπει να υπάρξει νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις επικείμενες ευρωεκλογές, πολύ απλά γιατί η πολιτική ατζέντα είναι πολύ συγκεκριμένη, άσχετα αν η επικαιρότητα –λανθασμένα για εμένα– δεν έχει επιτρέψει στη δημόσια αντιπαράθεση να γίνει πολύ σαφής προς όλες τις κατευθύνσεις. Ασχολούμαστε με την ατζέντα που θέτει η αντιπολίτευση και αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα ερωτήματα που πρέπει όλες και όλοι οι υποψήφιοι να απαντήσουν. Και τα ζητήματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Λόγου χάρη για τη φορολογία των εταιρειών στην ΕΕ, η οποία θα είναι υπέρ του προϋπολογισμού της ΕΕ. Επίσης, αν είμαστε υπέρ ή κατά στο να τεθούν κανόνες στην ΕΕ όσον αφορά τη μεταφορά κεφαλαίων. Και άλλα σημαντικά πράγματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η θέσπιση κανόνων στην ΕΕ για τον ρατσιστικό λόγο όσο και για τα υπερχρεωμένα κράτη.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία σοσιαλδημοκρατών με την Αριστερά σε Πορτογαλία και Ισπανία δήλωσε "Νομίζω ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει αυτό που λέμε άνοιγμα προς την κοινωνία και όχι αποκλειστικά σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία περιγράφει ακριβώς αυτή την ανάγκη της κοινωνίας να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο και πλατύ μέτωπο με προοδευτικό πρόσημο και χαρακτήρα, το οποίο θα αντιταχθεί σε όλες τις φωνές της μισαλλοδοξίας, της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού".

Η Ραλλία Χρηστίδου αναφέρθηκε και στη στάση του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «δεν βρίσκω τίποτε το προοδευτικό και το καινούργιο στο εναπομείναν ΚΙΝΑΛ. Εχουν συνταχθεί πλήρως με τις ιδέες του νεομητσοτακισμού. Πιο πολύ συντηρητισμό βλέπω παρά προοδευτικότητα και στα λόγια και στις πράξεις. Δεν θεωρώ ότι είναι τιμητικό για μια παράταξη με ιστορικό παρελθόν να θεωρεί στρατηγικό στόχο την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)