to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ράλι ψεμάτων και υποκρισίας

Όταν ο Τσίπρας πρότεινε να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων, ο Μητσοτάκης τον ειρωνεύτηκε και δήλωσε κάθετα αντίθετος


Στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα, στο οποίο μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην αναμόρφωση της Ελλάδας επί της δικής του κυβερνήσεως, υποστηρίζοντας ότι: «Πολλοί νέοι που σπουδάζουν στο εξωτερικό επιστρέφουν στην Ελλάδα γιατί, πλέον, μπορούν να βρουν αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες διαβίωσης»!

Και έφερε ως παράδειγμα έναν νέο που γύρισε από τις σπουδές του στις ΗΠΑ και θα εργαστεί εδώ, γιατί «με τη Ν.Δ. έχει τις ευκαιρίες που του αξίζουν». Φυσικά, παρέλειψε να πει πως ο νέος θα εργαστεί στη βιομηχανία της οικογένειάς του!

Ξέχασε, φυσικά, να μας εξηγήσει γιατί η πρωτότοκη κόρη του, μετά τις σπουδές της στις ΗΠΑ, μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου «βρήκε» δουλειά στην αμερικανική εταιρεία Goldman Sachs, από όπου πρόσφατα, επί Ν.Δ., αντί να γυρίσει στην Ελλάδα των μεγάλων ευκαιριών που δημιούργησε ο πατέρας της, πήρε μεταγραφή πάλι στο Λονδίνο, στο fund CVC Capital Partners, που συμπτωματικά εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική!

Όταν ο Τσίπρας πρότεινε να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων, ο Μητσοτάκης τον ειρωνεύτηκε και δήλωσε κάθετα αντίθετος. Όταν,λίγο αργότερα, ζήτησε την απελευθέρωση ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, είπε πως συμφωνεί και αυτός! Και όταν πρόσφατα μπήκε σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση για την απελευθέρωση των πατεντών, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. τάχθηκε κατά! Και αυτό δεν ήταν ανταρσία. Ήταν κομματική πειθαρχία στην εντολή του υποκριτή αρχηγού και διαταγή των χορηγών.

Ανάβει κεριά στις εκκλησίες, αλλά αφήνει το ΕΣΥ στο έλεος του Θεού για να αποχαιρετούν από ράντζα, κρεβάτια και ΜΕΘ συγγενείς και φίλους οι χιλιάδες νοσούντες από την πανδημία, καθώς οι υπόλοιποι ασθενείς, που έχουν ανάγκη εξετάσεων, θεραπειών και χειρουργείων, αποκλείονται από «τις ευκαιρίες που τους αξίζουν» αν δεν έχουν χρήματα να απευθυνθούν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αυτοί μας αποχαιρετούν από το σπίτι τους.

Τα κατά συρροή ψεύδη και η αναλγησία για τις ζωές των Ελλήνων πολιτών συνιστούν μέγα πολιτικό και ηθικό αμάρτημα, που, όσα κεριά και αν ανάψει, πάντα παρουσία κάμερας, είναι αδύνατον να συγχωρεθεί. Και όσοι σιωπούν είναι συνεργοί στο έγκλημα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)