to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 05.11.2020

Πολιτική

Ραλ. Χρηστίδου: Νομίζετε ότι οι μάσκες του κορωνοιού μπορούν να κρύψουν την πολιτική σας αλαζονεία

«Νομίζετε ότι οι μάσκες του κορωνοιού μπορούν να κρύψουν την πολιτική σας αλαζονεία. Όμως οι μάσκες και κυρίως οι πολιτικές σας μάσκες έχουν πέσει προ πολλού.»


Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ. Χρηστίδου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο σ/ν «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων» αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, τα οποία νομοθετεί η κυβέρνηση σε βάρος των δανειοληπτών, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά, σε μια περίοδο πανδημίας, που η ανεργία  καλπάζει, που η υποαπασχόληση έχει εκτοξευτεί, που η οικονομία βουλιάζει στην ύφεση, οδηγούν στην συντομότερη απώλεια της περιουσίας όσων χρωστάνε και αδυνατούν να ανταποκριθούν, σε όφελος πάντοτε των τραπεζών. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αντί σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο να στηρίξετε όσους δεν έχουν πόρους, όσους βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται, εσείς κάνετε το ακριβώς αντίθετο. Βρίσκετε ανθρώπους στο χείλος του γκρεμού και αντί για χείρα βοηθείας τους δίνετε το τελικό σπρώξιμο.»

Η κα Χρηστίδου αναφέρθηκε και στην κυρία Τουλουπάκη υπογραμμίζοντας ότι επειδή η Εισαγγελέας Διαφθοράς έκανε σωστά τη δουλειά της, ερευνώντας συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, απομακρύνεται από τα καθήκοντα της, μια ενέργεια που ευτελίζει τη δικαιοσύνη. Το  κύρος της δικαιοσύνης υπονομεύεται και από επισκέψεις Υπουργού στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, λίγες μέρες πριν το ΣτΕ γνωμοδοτήσει για σοβαρό θέμα του Υπουργείου του, πρόσθεσε η κα Χρηστίδου, αναφερόμενη στην σχετική επίσκεψη της κας Μενδώνη, ενώ επίκειται απόφαση για τα αρχαία της Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, επίσης, και στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο και που προβλέπει μια ελάχιστη και ανεπαρκή ενίσχυση των επιχειρηματιών και των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι για άλλη μια φορά δεν υπάρχει πρόνοια για τους καλλιτέχνες που παραμένουν αόρατοι για την κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα Χρηστίδου τόνισε : «Με όσα κάνετε όλους αυτούς τους μήνες καλλιεργείτε την οργή και πολλαπλασιάζετε τα αδιέξοδα.  Νομίζετε ότι τα τρολ του διαδικτύου που πληρώνετε αρκούν για να συγκαλύψουν τον τρόπο που κυβερνάτε. Νομίζετε ότι οι μάσκες του κορωνοιού μπορούν να κρύψουν την πολιτική σας αλαζονεία. Όμως οι μάσκες και κυρίως οι πολιτικές σας μάσκες έχουν πέσει προ πολλού.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)