to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 02.06.2022

Πολιτική

Ραλ. Χρηστίδου: Αντιμετωπίζετε την απονομή δικαιοσύνης με όρους εξόδων – εσόδων

«Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σάς έχει πλέον καταλάβει και πολύ σύντομα θα σάς στείλει εκεί που πρέπει: στα έδρανα της αντιπολίτευσης»


Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ. Χρηστίδου μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο  «Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων» ξεκίνησε την ομιλία της υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε προσλήψεις στο χώρο της δικαιοσύνης ούτε λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει την  έλλειψη υποδομών αλλά προχωρά σε κατάργηση  περιφερειακών δικαστηρίων  και  εισαγάγει ηλεκτρονικά εργαλεία που οδηγούν  σε συρρίκνωση  εγγυητικών χαρακτηριστικών της δίκαιης δίκης, όπως είναι η προφορικότητα, η αμεσότητα, το ανεπηρέαστο των καταθέσεων και η δημοσιότητα της δικαστικής διαδικασίας.

Το σχέδιο νόμου που φέρνει το Υπουργείο, τόνισε η Βουλεύτρια  δεν αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη ως ένα πυλώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών αλλά ως πολυτέλεια, που κοστίζει στα ταμεία του κράτους. Τα άρθρα  του νέου νόμου, επεσήμανε η Ρ. Χρηστίδου, επιβάλλουν ομογενοποίηση και εντατικοποίηση στο έργο των δικαστών, με σοβαρές αρνητικές παρενέργειες στην σε βάθος διερεύνηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε υπόθεσης που φτάνει στις δικαστικές αίθουσες.

Η λογική της κυβέρνησης, μια λογική απονομής δικαιοσύνης με όρους εσόδων –εξόδων, δεν υπηρετεί τη συνολική οικονομική ανάπτυξη, τόνισε η Βουλεύτρια, ολοκληρώνοντας την ομιλία της, αλλά μόνο τα συμφέροντα των λίγων ισχυρών σε βάρος των πολλών. Όμως, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η Ραλ. Χρηστίδου, «η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σάς έχει πλέον καταλάβει και πολύ σύντομα θα σάς στείλει εκεί που πρέπει: στα έδρανα της αντιπολίτευσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)