to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 19.02.2021

Πολιτισμός

Ραγδαίες εξελίξεις μετά από κατάθεση μάρτυρα «κλειδί» για την υπόθεση Λιγνάδη

Μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών για πρόσωπα και περιστατικά που γνώριζε γύρω από την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς μετά τη μήνυση για βιασμό που τελέστηκε το 2010, όταν το θύμα ήταν ηλικίας 15 ετών, γυναίκα μάρτυρας κατέθεσε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η γυναίκα φέρεται να έδωσε ονόματα και να περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά που δείχνουν παράνομες ενέργειες. Μαζί της, βρισκόταν η δικηγόρος που υπογράφει την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε, του 15χρονου -τότε- Βασίλη, ο οποίος έσπασε προχθές τη σιωπή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, πρόκειται για άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για τις συνήθειες και την καθημερινότητα του εν λόγω σκηνοθέτη.

Πληροφορίες αναφέρουν η μάρτυρας αν και δεν υπήρξε θύμα φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τον γνωστό σκηνοθέτη- ηθοποιό τα οποία θα δώσουν νέα ώθηση στην εισαγγελική έρευνα. Η μάρτυρας μετά την κατάθεσή της αποχώρησε από το γραφείο του εισαγγελέα κάτω από άκρα μυστικότητα.

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα που, πλέον, έχουν παραγραφεί, και έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά, τα αδικήματα παραμένουν «ζωντανά» αφού συνέβησαν την προηγούμενη επταετία.

Ακόμα ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι το βράδυ της Παρασκευής έφτασε στην εισαγγελία ο εισαγγελέας που έχει χρεωθεί να ερευνήσει τη σημερινή μήνυση του 25χρονου -σήμερα- άνδρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το γεγονός ότι χρειάστηκε ο εισαγγελέας να μεταβεί εκεί εκτάκτως έχει τη δική του σημασία. Νομικοί κύκλοι δεν απέκλειαν να υπάρξουν άμεσα κινήσεις από την δικαιοσύνη με δεδομένο ότι ήδη έχει κατατεθεί μήνυση με την οποία καταγγέλλεται ο γνωστός ηθοποιός- σκηνοθέτης για βιασμό 14χρονου μαθητή, το 2010.

«Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί», τόνισε με νόημα το πρωί ο δικηγόρος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος ο οποίος διευκρίνισε πως το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηθοποιός - σκηνοθέτης, που κατονομάζεται από τον μηνυτή, εμφανίζεται να προσέγγισε τον ανήλικο, ο οποίος δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο, στην πλατεία του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο , προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

Επιπλέον, ο μηνυτής φέρεται να υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες μέχρι που ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο και για άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)