Δεκάδες ιταλικές οργανώσεις, με άξονα τους μεγάλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους, τα κοινωνικά κέντρα και τα συνδικάτα, βρίσκονται στην τελική ευθεία για την προετοιμασία του AlterSummit της Αθήνας, όπως τόνισε η Ραφαέλα Μπολίνι στον Αργύρη Παναγόπουλο για την "Αυγή online" κατά τη διάρκεια της ημερίδας "Η Ευρώπη πέρα από την Ευρώπη", που διοργάνωσαν κοινωνικά δίκτυα με άξονα το GlobalProject στη Βενετία στις 24-25 Μαΐου.

"Πρέπει να ευχαριστήσω πάρα πολύ, στο όνομα όλων των ιταλικών οργανώσεων, τους συντρόφους μας στην Ελλάδα που κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για να μας υποδεχθούν τις δραματικές στιγμές που ζούμε", συμπλήρωσε η Ρ. Μπολίνι, που αποτελεί από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης του AltreSummit στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνη Διεθνών σχέσεων του Arci, της πολιτιστικής και κοινωνικής οργάνωσης της Ιταλίας που έχει 1,35 εκατομμύρια μέλη και σχεδόν 5.000 τοπικές οργανώσεις και αυτοδιαχειριζόμενος λέσχες.

Η δήλωση της Ραφαέλα Μπολίνι στην "Αυγή online":

Βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες των προετοιμασιών για τη διοργάνωση του AlterSummit της Αθήνας από την πλευρά των ιταλικών κινημάτων. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τα κοινωνικά κινήματα, τις οργανώσεις βάσης των τοπικών κοινωνιών και κυρίως τον Τύπο και τα ΜΜΕ, γιατί είναι σημαντικό να μιλήσουν αυτές τις ημέρες για το τι θα συμβεί στην Αθήνα.

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο. Πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που συντονιζόμαστε όλοι μαζί για να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βάλουμε πόδια στον αγώνα του λαού εναντίον της λιτότητας και για μια ευρωπαϊκή συμμαχία, που να βάζει στο επίκεντρό της τα ατομικά δικαιώματα, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τη δημοκρατία, που αποτελεί το μόνο στοιχείο που υπερασπίζεται, επιβεβαιώνει και προστατεύει τα δικαιώματα.

Η ευρωπαϊκή ολιγαρχία κυριαρχεί με αυταρχικό τρόπο την Ιταλία. Από την πλευρά τους έχουν τα λεφτά, το χρήμα, την εξουσία, την ενημέρωση, τον χρηματοοικονομικό τομέα. Εμείς δεν έχουμε τίποτα. Αλλά είμαστε πολλοί. Εάν ενωθούμε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό ότι εάν είμαστε διασπασμένοι και εάν έρθουμε σε αντιπαράθεση ο ένας λαός εναντίον του άλλου, αυτοί θα μας πάρουν έναν προς ένα για να μας καταστρέψουν. Εάν είσαστε ενωμένοι και μάθουμε να αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και να έχουμε αλληλέγγυες σχέσεις ο ένας με τον άλλο και να σκεφτούμε ότι το μέλλον του καθενός μας είναι το μέλλον του άλλου εμείς μπορούμε να τους νικήσουμε.

Για το λόγο αυτό θα είμαστε στην Αθήνα. Πρέπει να ευχαριστήσω πάρα πολύ, στο όνομα όλων των ιταλικών οργανώσεων, τους συντρόφους μας στην Ελλάδα που κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για να μας υποδεχθούν τις δραματικές στιγμές που ζούμε.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Πολύς κόσμος μας αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, κλεισμένος στον αγώνα για την επιβίωση. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να βρούμε τον τρόπο για να κάνουμε τον κόσμο να σηκώσει το βλέμμα του στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας και να τους κάνουμε να βρούνε στην Ευρώπη των λαών έναν λόγο για να αγωνιστούν και για να προσπαθήσουν να κερδίσουν αυτή την αυταρχική δικτατορία, που δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, που καταστρέφει τις ζωή μας και το Κοινωνικό Κράτος στην Ευρώπη.  

To βίντεο με τη δήλωση της Ραφαέλα Μπολίνι: