to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 27.05.2019

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Τη μάχη των εθνικών εκλογών τη δίνουμε για να την κερδίσουμε

Προφανώς τα αποτελέσματα θα τα μελετήσουμε αναλυτικά σε κάθε περιοχή, σε κάθε ηλικιακή ομάδα, σε κάθε επαγγελματική κατηγορία, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Αποσπάσματα παρέμβασης της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου  τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του ALPHA στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ (Ρ. Τζίμα –Σπ. Λάμπρου):

Θέλω να ρωτήσω τι άλλαξε, τι μεσολάβησε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού εδώ στον Alpha που είχε πει, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από λίγο είχε πει είναι ντέρμπι και πώς φτάσαμε στις 9 μονάδες διαφορά.. Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά.

Προφανώς τα αποτελέσματα θα τα μελετήσουμε αναλυτικά σε κάθε περιοχή, σε κάθε ηλικιακή ομάδα, σε κάθε επαγγελματική κατηγορία. Θα ήταν λίγο πρώιμο να σας πω σήμερα πού πήγαμε καλά, πού πήγαμε άσχημα –αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει πρώτα να την κάνουμε εντός κόμματος. Θα σας πω όμως δύο πράγματα τα οποία ο καθένας μας μπορεί να αντιληφθεί.
Το πρώτο είναι ότι περάσαμε 4 χρόνια αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη.

Τι σας στοίχισε θεωρείτε περισσότερο; Τα θέματα της οικονομίας ή τα εθνικά;…

Να ολοκληρώσω και θα καταλάβετε… Αντιμετωπίσαμε λοιπόν στα 4 χρόνια κυβέρνησης δυσκολίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Υπήρχαν πράγματα τα οποία εντός μνημονίων δεν μπορούσαν να λυθούν. Είμαστε λίγους μήνες μετά τον Αύγουστο, την έξοδο από τα μνημόνια, και τη δυνατότητα της χώρας να μπορεί να πάρει αποφάσεις οι οποίες είναι δικές της. Αυτό προφανώς δεν είχε εμπεδωθεί από τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα όμως μην ξεχνάμε ότι ήταν και μια κάλπη ευρωεκλογών. Υπάρχει μια φυσιολογική κυβερνητική φθορά…

Ναι, αλλά ….  είχε προσδώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης και θα μπορούσε να μην το έχετε κάνει. Το επιλέξατε και το κάνατε..

Επιλέξαμε να δώσουμε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης σε ένα  στρατηγικό πολιτικό σχέδιο στήριξης των θετικών μέτρων. Ταυτόχρονα όμως η μεγάλη μάχη είναι η μάχη των εθνικών εκλογών.  Βλέποντας το χθεσινό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας –αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι μας...


Κατώτερο απλώς ή συντριπτικό..

Ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. Βλέποντας το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν συνέβη τίποτα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα δώσουμε τη μάχη των εθνικών εκλογών, όπου εκεί θα συγκρουστούν τα δύο πολιτικά σχέδια, τα οποία περιγράφηκαν και στην περίοδο των ευρωεκλογών, αλλά τώρα θα γίνει πολύ πιο καθαρό το δίλημμα, γιατί είναι μια μάχη για τις εθνικές εκλογές κι όχι για τις ευρωεκλογές, όπου υπάρχει ενδεχομένως μια πιο χαλαρή ψήφος, άλλοι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν… Πρέπει να δούμε γιατί κόσμος δεν ήρθε να ψηφίσει. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τη νεολαία. Πρέπει όλα αυτά να τα δούμε σοβαρά και είναι μια μάχη την οποία θα τη δώσουμε για να την κερδίσουμε.

Γυρίζει αυτό το αποτέλεσμα;…

Αυτό σας λέω…

9 μονάδες σε 30 μέρες;…

Είναι μια μάχη την οποία τη δίνουμε για να την κερδίσουμε. Και θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα, θα τη δώσουμε ακούγοντας τον κόσμο μας και ακούγοντας την κοινωνία και θα είναι μια μάχη την οποία θα τη δώσουμε με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας αυτό που εκπροσωπούμε, γνωρίζοντας ότι είμαστε ο κυρίαρχος σχηματισμός εντός του ευρύτερου προοδευτικού πόλου. Έχουν διαμορφωθεί δύο διακριτοί πόλοι στην ελληνική κοινωνία κι εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει ποιον θα εμπιστευτεί ώστε με ασφάλεια να οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή περίοδο.


Μίλησε για προσωπική ήττα του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Χρηστίδης, και σε αυτό θέλω μια απάντηση  αν θέλετε, αλλά και στο τι θα πείτε από εδώ και πέρα στους πολίτες. Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι τους είπατε, πάρε μια 13η σύνταξη και σου  υπόσχομαι και κάποια πράγματα στην οικονομία και κάνω και κάποια πράγματα στην οικονομία, και αυτά απαντήθηκαν με 9 μονάδες υπέρ της Ν.Δ., τι άλλο θα τους πείτε τώρα;

Ένα – ένα. Κατ’ αρχάς ένα πρώτο σχόλιο σε αυτά που είπε ο αγαπητός κ. Χρηστίδης. Το πρώτο σχόλιο είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος πρωταγωνιστεί στην προοδευτική παράταξη και στον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο. Είναι αυτός ο οποίος έχει μια αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία, την οποία φαντάζομαι μπορεί να την αντιληφθεί και το ΚΙΝ.ΑΛ., παρόλο που έχει απομακρυνθεί εν πολλοίς από τα κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά εκπροσωπούσε. Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν τη χώρα από το μνημόνιο.

Υπάρχουν δύο διακριτά σχέδια. Εμείς εκπροσωπούμε το σχέδιο το οποίο αφορά στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο αφορά στα εργασιακά δικαιώματα, το οποίο αφορά στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Δεν πρόκειται την επόμενη περίοδο να μην επικοινωνήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, ενώ θα παρουσιάσουμε ένα αναλυτικό σχέδιο για το πώς πρέπει να προχωρήσει η χώρα την επόμενη μέρα. Όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να πάρουν θέση – γι’ αυτό είπα να μην κρύβεται κανένας- και το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει να πάρει θέση με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Γιατί δεν μπορεί – βλέπω από το πρωί το ΚΙΝ.ΑΛ. και χθες την κα Γεννηματά, η οποία ουσιαστικά πανηγυρίζει σαν να είναι νίκη του δικού της κόμματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)