to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ρ. Σβίγκου: Θα καταδικάσει η Ν.Δ. τις απαξιωτικές για τη χώρα δηλώσεις Σόιμπλε; (βίντεο)

«Το διάβημα δεν έγινε για μία φράση -όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της Γερμανίας- αλλά για το σύνολο της αναφοράς του κ. Σόιμπλε, η οποία ήταν εξόχως προσβλητική και απαξιωτική, όχι προς το πρόσωπο του υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, μόνο, αλλά για την ίδια τη χώρα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας ότι «δεν είναι επιθετικό, να υπερασπίζεις την αξιοπρέπεια της χώρας σου».


«Θα περίμενα και από τη Ν.Δ. να καταδικάσει αυτές τις απαξιωτικές εκφράσεις του κ. Σόιμπλε» κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

 

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη καλού κλίματος είναι η συζήτηση να γίνεται μεταξύ «ισοτίμων εταίρων και όχι μεταξύ δασκάλου και μαθητή». Καιρός να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι αυτή η εποχή έχει τελειώσει και να αρχίσουν να μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά συμπλήρωσε.

Η Ράνια Σβίγκου σχολιάζοντας τη νέα θέση της είπε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικών στόχων, αλλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να πετύχει τους δικού του και πώς θα μπορέσει να βοηθήσει την κυβέρνηση, προφανώς με διακριτό ρόλο. Ενώ μιλώντας για τη συμφωνία – γέφυρα έκρινε ότι αυτό που έχει πετύχει η κυβέρνηση μέσω αυτής είναι να βάλει «τέλος στα Μνημόνια και την επιτροπεία, στα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα». Αλλάζοντας έτσι, ουσιαστικά όλο το πλαίσιο της συζήτησης. «Δεν παίζουμε με τις λέξεις, ούτε κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια όπως να βαφτίζουμε success story το γκρέμισμα της ελληνικής κοινωνίας» είπε κλείνοντας τη συνέντευξή της στο Star.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)