to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 02.07.2019

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Περιμένουμε από τον Κυρ. Μητσοτάκη να σπάσει τη σιωπή του για το Μακεδονικό

Η υποψήφια βουλευτής Α΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, μίλησε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, και στον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη.


Στην παρέμβασή της, αναφέρθηκε στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας,   λέγοντας ότι «είναι γνωστή η κριτική μας για τον κ. Στουρνάρα. Είναι γνωστό ότι,  σε όλες τις παρεμβάσεις που έχει κάνει, στις οποίες ποτέ δεν έχει αναγνωρίσει τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, έχει διαψευστεί.  Λίγο πριν βγει από το μνημόνιο η χώρα μας, μιλούσε για πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Δεν δεχόταν τις θετικές προβλέψεις της ελληνικής οικονομίας.   Οπότε, δεν μας λέει κάτι καινούργιο».

Σχετικά με τις αποκαλύψεις της σημερινής Εφημερίδας των Συντακτών και του Documento, σύμφωνα με τις οποίες, ο κ. Καραμανλής είχε αποδεχθεί μια συμφωνία για το Μακεδονικό, η οποία δεν προέβλεπε  «erga omnes, ούτε  συνταγματικές αλλαγές για τη γειτονική χώρα», η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι η λύση που αποκαλύπτεται ότι πρότεινε ο τότε πρωθυπουργός, βρισκόταν «εκτός εθνικής γραμμής, ενώ δεν ήταν ενήμερα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, κάτι για το οποίο προφανώς οφείλει να απαντήσει ο κ. Καραμανλής».

Επίσης, η υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, αναφέρθηκε στην προκλητική σιωπή του κ. Μητσοτάκη. Όπως είπε, «Περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σπάσει την σιωπή του, και να απολογηθεί για την υποκριτική στάση της Ν.Δ. για το Μακεδονικό. Γιατί θυμόμαστε τη Ν.Δ., λίγο καιρό πριν, να συμμετέχει και να στηρίζει συλλαλητήρια στη Μακεδονία, στα οποία οι διοργανωτές ήταν κατά της σύνθετης ονομασίας. Είδαμε τη Ν.Δ. να κατακρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι μια λύση στη βάση της εθνικής γραμμής και υπερασπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα. Την ίδια στιγμή που η Ν.Δ., ως κυβέρνηση χρόνια πριν, είχε αποδεχθεί μια πολύ χειρότερη λύση, η οποία δεν κινούνταν στη βάση της εθνικής γραμμής. Και γι’ αυτό πρέπει να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και συνολικά η Ν.Δ».

Ως προς τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, η Ράνια Σβίγκου δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή, αποτελούμε τον βασικό κορμό της προοδευτικής παράταξης, η οποία συγκροτήθηκε από τις ανάγκες της μεταμνημονιακής εποχής, από την ανάγκη να δοθούν προοδευτικές απαντήσεις στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας μετά την έξοδο από τα μνημόνια».

«Δεν βλέπουμε  αυτή τη συμμαχία μας με τον προοδευτικό κόσμο ως ευκαιριακή ή ως ένα κομμάτι της προεκλογικής μας στρατηγικής», συμπλήρωσε η Ράνια Σβίγκου. «Γι’ αυτό, και μετά τις εκλογές, αυτή η συνεργασία και θα συνεχιστεί και θα γειωθεί ακόμα περαιτέρω, στις τοπικές κοινωνίες. Και πιστεύουμε ότι ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος περιμένει πράγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία και θα δείξει την προτίμησή του στην κάλπη στις 7 Ιουλίου».

Τέλος, η υποψήφια βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, τόνισε ότι «το ΚΙΝ.ΑΛ., με τη στάση που κρατά, προτιμά να αποτελεί ουρά της Ν.Δ., παρά να αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, από τη στιγμή που η κ. Γεννηματά ουσιαστικά έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)