to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 16.09.2016

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τους αυτόκλητους υπερασπιστές του κ. Στουρνάρα

«Αναμένουμε από τη ΝΔ να αφήσει ανεπηρέαστη τη δικαιοσύνη στο έργο της, να μην παρεμβαίνει ούτε στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ούτε βέβαια στο θεσμικό ρόλο της ΤτΕ και του κ. Στουρνάρα. Θα συνιστούσα περισσότερη σοβαρότητα και σύνεση», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε τα βασικά σημεία παρέμβασης της Ράνιας Σβίγκου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Α.Μπουσδούκου):


Για την εισαγγελική έρευνα και την αντίδραση της ΝΔ (εδώ όλες οι εξελίξεις):

Η έρευνα αυτή έρχεται μετά από πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, αφορά σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ  της περιόδου 2011-2015 και διαφημιστικές δαπάνες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και δεν αφορά μόνο μία εταιρεία, αφορά περισσότερες. Σαφέστατα, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και θα πρέπει η δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της.

Είδα σήμερα το πρωί μια αρκετά οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ η οποία  έρχεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής του κ. Στουρνάρα. Προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες η ΝΔ όταν έρχεται με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει την υποστήριξή της στον κ. Στουρνάρα τη στιγμή που πρόκειται, επαναλαμβάνω, για μια εισαγγελική έρευνα. Αναμένουμε από τη ΝΔ να αφήσει ανεπηρέαστη τη δικαιοσύνη στο έργο της, να μην παρεμβαίνει ούτε στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ούτε βέβαια στο θεσμικό ρόλο της ΤτΕ και του κ. Στουρνάρα. Θα συνιστούσα περισσότερη σοβαρότητα και σύνεση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ  μιλά για υποδείξεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, δείχνοντας μ’  αυτόν τον τρόπο πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και έρχεται να επηρεάσει τη δικαιοσύνη σε μια εν εξελίξει έρευνα. Το πρόβλημα του κ. Κατσανιώτη και της ΝΔ είναι ότι αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη ανεπηρέαστη επιτελεί το ρόλο της.

Μια σειρά δηλώσεων, ανακοινώσεων και παρεμβάσεων τόσο της ΝΔ όσο και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, έρχονται, όχι βέβαια για να κάνουν υποδείξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση της νομιμότητας, αλλά έρχονται καθαρά να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης, έτσι ώστε σε μια σειρά υποθέσεων  βλέπουμε ένα περίεργο άγχος της ΝΔ ώστε να μην υπάρχει ο έλεγχος ο οποίος θα πρέπει να υπάρξει.

Σε κάθε περίπτωση εμείς εγγυούμαστε όχι μόνο την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά εγγυούμαστε κι ότι τίποτα δεν μπορεί να μείνει στο σκοτάδι για καμία υπόθεση κι αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν πρώτα  στη ΝΔ.


 

Για την κατηγορία περί «καθεστώτος» ΣΥΡΙΖΑ:

Καθεστώς σημαίνει να κλείνεις κανάλια, όπως κάνατε στην περίπτωση της ΕΡΤ, καθεστώς σημαίνει να έχεις στο τιμολόγιο του κόμματός σου δημοσιογράφους οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιασμούς και να μην δίνεται καμία απάντηση γι αυτό. Ο πανικός της Ν.Δ. μπροστά στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά και μπροστά στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι προφανής. Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις με πολιτικά επιχειρήματα, ο μόνος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις τη λάσπη και τα ψέματα.

Μπορούν οι πολίτες να μας κατηγορήσουν για πολλά, αλλά εμείς δεν αντιμετωπίσαμε ούτε το κράτος σαν λάφυρο, ούτε τις τράπεζες σαν λάφυρο.

Οι κραυγές περί καθεστώτος γελοιοποιούν τον ίδιο τον πολιτικό λόγο της Ν.Δ.

Για το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών:

Χθες, όπως γνωρίζετε, δόθηκαν οι φάκελοι σε όλους τους υποψηφίους και γι’ αυτό σήμερα υπάρχουν αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν μπορώ να σας πω εγώ τι περιείχαν οι φάκελοι. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και της προκηρύξεως και του νόμου για τον οποίο, αν δεν κάνω λάθος, σε αυτό το σημείο του η Ν.Δ. δεν έχει εκφράσει αντίρρηση όταν ψηφιζόταν, έγιναν τα πάντα με διαφάνεια και προσήλωση στη νομιμότητα. Επειδή καταλαβαίνω ότι αντιπαρατίθενται αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, καταλαβαίνω ότι υπάρχει και μεταξύ των  υποψηφίων και μεταξύ αυτών που έχουν ή δεν έχουν άδεια μια διαφωνία σχετικά με το πόθεν έσχες.  Όποιος θεωρεί ότι δεν έχει τηρηθεί ο νόμος μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια. Έγιναν τα πάντα σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, που τη γνώριζαν οι υποψήφιοι όταν λάμβαναν συμμετοχή στο διαγωνισμό


 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)