to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 19.06.2019

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Ομοψυχία και κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μικροπολιτική εκμετάλλευση στα εθνικά ζητήματα (ηχητικό)

«Τα ελληνοτουρκικά και, γενικότερα, τα εθνικά ζητήματα είναι τα τελευταία τα οποία μπορεί κάποιος να τα εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά. Χρειάζεται ομοψυχία και κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων»


«Τα ελληνοτουρκικά και, γενικότερα, τα εθνικά ζητήματα είναι τα τελευταία τα οποία μπορεί κάποιος να τα εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά. Χρειάζεται ομοψυχία και κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων.» Αυτό τόνισε η Ράνια Σβίγκου, υποψήφια βουλευτής Α΄Αθήνας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σε σημερινή της συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑLPHA  9,89, και στη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου. 

Η Ρ. Σβίγκου, υπογράμμισε, επίσης, ότι χαιρετίζει τη στάση του Κ. Μητσοτάκη να ζητήσει κοινή στάση από το ΕΛΚ ενάντια στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, δηλώνοντας ότι «δεν συνάδει με τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., περί δήθεν εθνικής ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ ενός τόσο σοβαρού ζητήματος.» Σχετικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, περί δήθεν δραματοποίησης της κατάστασης με την Τουρκία, για λόγους εκλογικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Αθήνας αναρωτήθηκε πώς γίνεται να «είναι εκλογικός σχεδιασμός δραματοποίησης της κατάστασης,  όταν το Στέητ Ντηπάρτμεντ σχολιάζει επίσημα το γεγονός ή όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει και θα απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς την Τουρκία; Όταν η Κύπρος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με τη χώρα μας και με τον πρωθυπουργό, είναι αυτό στο πλαίσιο μιας δραματοποίησης της κατάστασης; Οι ίδιοι οι οποίοι κατηγορούν τώρα για αιφνιδιαστική δήθεν συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, είναι αυτοί οι οποίοι, αν δεν συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ, θα κατηγορούσαν τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνουν διακοπές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κι ότι δεν ασχολούνται με τα εθνικά ζητήματα».

Η υποψήφια βουλευτής της Α’ Αθήνας συμπλήρωσε, επίσης, «η  Ελλάδα,  με τις συμμαχίες τις οποίες έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, μέσα από μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, με το κλείσιμο ανοιχτών ζητημάτων όπως ήταν αυτό της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας με τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει καταφέρει να αυξήσει το διπλωματικό της κεφάλαιο, να εδραιώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και αυτό είναι η μεγαλύτερη προσφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Έλληνα πρωθυπουργού στην ελληνική εξωτερική πολιτική», θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: «φανταστείτε, αν είχαμε σήμερα άλλο ένα ανοιχτό ζήτημα με την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας, πόσο λιγότερο θα ήταν το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας μας. Γι’ αυτό και τότε επισημαίναμε ότι θα πρέπει όλη η προσοχή μας να στραφεί προς την Ανατολή και να κλείσει κάθε άλλο ανοιχτό ζήτημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική».

Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε και στα προβλήματα της Αθήνας. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Α΄ Αθηνών, όπως είναι και για όλες τις γειτονιές της Αττικής, είναι η ανεργία, ιδιαίτερα  των νέων», είπε η Ράνια Σβίγκου, καθώς και η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Θέλουμε ζωντανές, ασφαλείς γειτονιές,  να μπορούν οι νέοι άνθρωποι  να δημιουργήσουν. Και, βέβαια, όλα αυτά στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής, όχι μόνο στα λόγια,  αλλά με πραγματικά έργα, τα οποία θα τα νιώσουν οι πολίτες της Αθήνας στην καθημερινότητά τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)