to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 12.09.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Όλα τα καταστροφολογικά σενάρια της ΝΔ έχουν διαψευστεί παταγωδώς

Για μία «έκδηλη στρατηγική αμηχανία» της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως «όλα της τα καταστροφολογικά σενάρια έχουν διαψευστεί παταγωδώς». Εκτίμησε δε πως «πλέον θα πάμε σε μία αντιπολίτευση η οποία δεν θα έχει κανένα όριο στην προπαγάνδα, στην επιστράτευση των fake news και της ακροδεξιάς ατζέντας».


Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο, η κα Σβίγκου τόνισε πως «αυτό που πραγματικά ενοχλεί τη ΝΔ είναι η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η συζήτηση για το πώς οι ιδέες της ακροδεξιάς έχουν διεισδύσει στον κυρίαρχο πολιτικό λόγο και του κ. Μητσοτάκη, ενοχλεί η συζήτηση για τα αίτια της κρίσης και πώς αυτή αντιμετωπίστηκε όχι μόνο από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, αλλά και από τους εγχώριους υποστηριχτές εντός της Ελλάδας, όπως επίσης ενοχλεί και η συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα ώστε να μην γυρίσουμε στα αίτια που μας έφεραν στην κρίση και στα μνημόνια».

Παράλληλα επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στάση του στην συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας την απομόνωσή της ΝΔ και του VMRO για το θέμα ακόμη και εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όσον αφορά δε την αναφορά του κ. Καραγκούνη περί Πινοσέτ η κα Σβίσκου επισήμανε πως «υπάρχει μία συζήτηση αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της ΝΔ για το ασφαλιστικό που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης κι ένα από τα επιχειρήματα τα οποία ανοήτως από τη ηγεσία της ΝΔ έχουν δώσει στους βουλευτές εν είδει non paper και τεκμηρίωσης είναι ότι εφαρμόστηκε επί Πινοσέτ με μεγάλη επιτυχία», δείχνοντας όπως πρόσθεσε «και την ανιστόρητη εντελώς διάσταση στην ηγεσία της ΝΔ» και «ότι αυτοί οι άνθρωποι πλέον λένε τα πάντα»».

Από εκεί και πέρα, με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τις συντάξεις, στάθηκε στον τρόπο κάλυψης του θέματος από τα ΜΜΕ αλλά και στον «πολύ περίεργο τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία πλέον επιλέγει να μην έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα ακόμη και με τη δική της πραγματικότητα με την οποία ζούσε τους προηγούμενους μήνες, όταν παρουσίαζε ως τελειωμένη υπόθεση το κόψιμο των συντάξεων. Μετά ήρθε το ταρακούνημα από τον κ. Μοσκοβισί, ο οποίος όταν είχε έρθει στη χώρα μας είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο για το κόψιμο των συντάξεων. Παρόλα αυτά η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν να κατεβάσει τροπολογία για τις συντάξεις πριν κιόλας τελειώσει το ελληνικό πρόγραμμα, πράγμα που γνώριζε ότι δεν μπορεί να γίνει».

* Ακούστε εδώ τι είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην  εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)