to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:17 | 02.06.2023

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει την φορολογική ασυλία των φίλων του να την πληρώσουν οι πολίτες»

«Η ΝΔ αρνήθηκε να προβεί σε ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τόνισε η Ράνια Σβίγκου.


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να φορολογήσει τους φίλους του, δεν θέλει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και αδιαφορεί πλήρως για τους πολίτες», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε παρέμβασή της στον Antenna και στην εκπομπή  «Καλημέρα Ελλάδα», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «επί ΝΔ η φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες έχει αυξηθεί, γιατί όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται και οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν ίδιοι, η επιβάρυνση για τους πολίτες είναι αυξημένη». Και υπενθύμισε ότι «το 2022 τα φορολογικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 4,5 δις ευρώ, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2023 τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,5 δις».

Όπως υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου, «ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά μετ’ επιτάσεως μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και  μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί οι πολίτες και τα νοικοκυριά δεν βγαίνουν». Αντίθετα, «αυτό που είπε η Κομισιόν στις Συστάσεις της, και το επιβεβαίωσε και ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή”, είναι ότι τα επιδόματα τύπου market pass, και fuel pass,  ήταν κάτι προσωρινό και καταργούνται. Έτσι, με την ΝΔ στην κυβέρνηση, δεν θα μειωθούν οι φορολογικούς   συντελεστές, ενώ θα κοπούνε και τα πενιχρά επιδόματα».

Απαντώντας στα fake news της ΝΔ, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπει αυξήσεις φόρων, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «το πρόγραμμά μας ήταν και παραμένει καθαρό, κι όποιος διαβάζει τα προγράμματά μας καταλαβαίνει ποιος έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, ποιος έχει στο επίκεντρό του τους δανειολήπτες»,  υπενθυμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή 700.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους», ενώ «ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχασαν το δικαίωμά τους να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επειδή η ΝΔ δεν ψήφισε καν μια παράταση για να έχουν το δικαίωμα οι άνθρωποι αυτοί να γράψουν σε ιδιώτες γιατρούς τα φάρμακά τους». 

Και συμπλήρωσε ότι «μόνο στις δημόσιες δομές μπορούν να πάνε, και αυτό εξαιτίας του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ του 2016».  Επίσης, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι η ΝΔ αρνήθηκε να προβεί «σε ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τη ΝΔ, «δεν είμαστε λωτοφάγοι. Μιλάει το κόμμα που έριξε τη χώρα στη χρεοκοπία, που άφησε άδεια ταμεία και  μνημονιακές δεσμεύσεις, που έκοψε μισθούς και συντάξεις κατά 40%», συμπληρώνοντας ότι «η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έξοδο από τα μνημόνια μείωσε φόρους».

Τέλος, αναφερόμενη στα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «η στρατηγική μας για την απλή αναλογική ηττήθηκε, αφού αυτή απαιτεί προγραμματικές συγκλίσεις και προγραμματική συζήτηση, ενώ οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις μας έκαναν μια μονομέτωπη επίθεση». Ταυτόχρονα, «υπήρξαν και άστοχες δηλώσεις στελεχών μας, οι οποίες θόλωσαν το μήνυμά μας». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «εμείς κάνουμε ειλικρινή αυτοκριτική, διορθώνουμε λάθη και αστοχίες εν κινήσει, και προτάσσουμε έναν ενιαίο καθαρό και προγραμματικό λόγο, με στοχευμένες παρεμβάσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)