to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 23.03.2023

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως αναμορφωτής και μεταρρυθμιστής του κράτους»

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία» - Σημεία από την παρέμβαση της Ράνιας Σβίγκου Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο ATTICA TV και στην εκπομπή «Χωρίς μακιγιάζ»


Σε παρέμβασή της στο ATTICA TV και στην εκπομπή «Χωρίς μακιγιάζ» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χουδαλάκη και Βούλα Κεχαγιά, η Ρ​άνια Σβίγκου, επεσήμανε την  «απουσία ενσυναίσθησης» του Πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι «φταίνε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο ΟΣΕ, το δημόσιο, οι ΔΕΚΟ γενικά, φταίνε οι Ιταλοί, φταίει ο Τσίπρας, φταίει και ο ίδιος ο Καραμανλής, φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο». Όπως τόνισε η Ράνια Σβίγκου, «είναι ένας Πρωθυπουργός ανήξερος, ανεύθυνος και μια κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για αυτή την τραγωδία».

Σχετικά με το κέντρο τηλεδιοίκησης στο σταθμό της Λάρισας, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι «είδαμε τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο να διασύρεται live από τη Λάρισα», αφού «κάλεσε κάμερες για να τον διαψεύδουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει Κέντρο Τηλεδιοίκησης, αφού στην πραγματικότητα, αυτό που υπάρχει «είναι ένα κέντρο τοπικού χειρισμού, δηλαδή ένας πίνακας ο οποίος ελέγχει την είσοδο και την έξοδο των τρένων στη Λάρισα, δηλαδή παρακολουθεί μια κίνηση 7,5 χιλιομέτρων».

Η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «τηλεδιοίκηση υπήρχε στη Λάρισα μέχρι τον Ιούλιο του ’19, κάλυπτε 170 χιλιόμετρα από τη Λάρισα μέχρι το Πλατύ Ημαθίας και όλοι οι εργαζόμενοι και οι ειδικοί λένε, ότι εάν λειτουργούσε, δεν θα είχε συμβεί αυτό το τραγικό δυστύχημα». Και συνέχισε, λέγοντας ότι «το έργο της τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων, σύμφωνα και με τα επίσημα έγγραφα του ΟΣΕ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 είχε προχωρήσει σε ποσοστό 72%, και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2020». Ταυτόχρονα, «το 2020 σταμάτησε να λειτουργεί και το κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου στην οδό Καρόλου, το οποίο ήταν άλλη μια δικλείδα ασφαλείας». Επιπροσθέτως, ούτε «εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό υπάρχει, σύμφωνα με την ίδια την ΡΑΣ, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε 700 εργαζόμενους από 1.200 που υπήρχαν το 2019».

Όπως υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου, «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να παρουσιάζει τον εαυτό του ως αναμορφωτή και μεταρρυθμιστή του κράτους», συμπληρώνοντας ότι «το ψηφιακό και το επιτελικό κράτος το είδαμε μόνο στις υποκλοπές».

Τέλος, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ερώτηση για τις εκλογές, είπε ότι «πιστεύουμε και εργαζόμαστε για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρώτη κάλπη, αυτή της απλής αναλογικής, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, γιατί θεωρώ ότι τότε οι προοδευτικές δυνάμεις θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους ψηφοφόρους και τον ελληνικό λαό και θα έρθουν σε μια προγραμματική σύγκλιση και συμφωνία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)