to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 08.07.2020

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Η λίστα Πέτσα είναι ένα σκάνδαλο «μαγειρέματος» και διασπάθισης δημοσίου χρήματος (βίντεο)

«Πραγματικά απορώ, αν δεν είχαν 90 μέρες να μαγειρέψουν αυτή τη λίστα, τί θα βλέπαμε εάν τη δίνανε όποτε έπρεπε να τη δώσουν, με το που ζητήθηκε από την αντιπολίτευση, από τα ΜΜΕ, ακόμα κι από την κ. Μπακογιάννη» τόνισε η υπεύθυνης στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου, στην εκπομπή KONTRA 24


Σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ και την εκπομπή KONTRA 24, με την Α. Γιάμαλη, η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ και την επιλογή της λάσπης

·         Την προηγούμενη Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 3,5 δις για τη στήριξη της οικονομίας. Πόσο κράτησε η επικαιρότητά του; 4, 5 ώρες;  Γυρίσαμε στο βούρκο και τη λάσπη, με επιλογή της ΝΔ.

·         Συμπληρώθηκε ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ και αυτό που έχουν επιλέξει, αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών, είναι η λάσπη, ένα τοξικό κλίμα απέναντι σε μια αντιπολίτευση που έχει μάθει να δίνει αγώνες με ψηλά το κεφάλι, και κοιτάζοντας στα μάτια τους πολίτες, σε αντίθεση με κάποιους που έχουν επιλέξει σκοτεινές μεθόδους. Επιλέγουν να στοχοποιήσουν την Αριστερά, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο πεδίο των ιδεών.

Για τη λίστα Πέτσα

·         Έχετε ακούσει  εσείς, από τους εκπροσώπους της στα κανάλια, να απαριθμούν τα έργα της ΝΔ; Εάν είχαν κάτι να πούνε,  ουσιαστικό για τη διακυβέρνησή τους, θα μας το έλεγαν. Αντίθετα, τι κάνουν; Μοιράζουν λεφτά σε ημέτερους, γιατί αυτό που συμβαίνει με τη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη, είναι πραγματικά ένα σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, κοροϊδίας του ελληνικού λαού,   ένα σκάνδαλο «μαγειρέματος». Πραγματικά απορώ, αν δεν είχαν 90 μέρες να μαγειρέψουν αυτή τη λίστα, τί θα βλέπαμε εάν τη δίνανε όποτε έπρεπε να τη δώσουν, με το που ζητήθηκε από την αντιπολίτευση, από τα ΜΜΕ, ακόμα κι από την κ. Μπακογιάννη.

·         Τώρα είδαμε ανύπαρκτους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ανύπαρκτα τηλεοπτικά κανάλια, σάιτ με μεγάλη επισκεψιμότητα να παίρνουν από ελάχιστα ως καθόλου, κι άλλα σάιτ, τα οποία φτιάχτηκαν μόνο και μόνο για αυτό, να παίρνουν κρατική διαφήμιση. «Δεν ανέχομαι να ακούω από εκπρόσωπο της  κυβέρνησης  να λέει ότι μοιράστηκαν 20 εκατομμύρια επειδή το αποφάσισε μια εταιρία, και ότι δεν δόθηκαν κριτήρια στην εταιρία.  Καλύτερα να παραδεχθείτε ότι υπήρξαν άλλα κριτήρια, υποκειμενικά, πράγμα το οποίο υπονόησε και ο κ. Πέτσας, στην περίπτωση της εφημερίδας Ντοκουμέντο, παρά να λέτε ότι μια διαφημιστική εταιρία αποφάσισε για τα κριτήρια, κι εσείς δεν είχατε λόγο. Μιλάμε για λεφτά του ελληνικού λαού. Υπήρξε ένα σκανδαλώδες πέπλο σιωπής από την κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα. Διαβάζω ότι μια ιδιωτική εταιρία, πήρε 400 χιλιάδες ευρώ, όπως γράφεται, και κανένας δεν θεωρεί ότι είναι υπεύθυνος, για να δώσει τα τιμολόγια, τους τιμοκαταλόγους, τις αρχικές εντολές διαφημιστικών καταχωρήσεων. Να απαντήσει η κυβέρνηση στις δημοσιογραφικές Ενώσεις, οι οποίες, με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, ζητούν να μάθουν άμεσα τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν αυτά τα ποσά.

·         Στην περίπτωση της δημοσίευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, «αυτή έγινε σε όλα τα έντυπα που δέχθηκαν να τη δημοσιεύσουν», κι αυτά πληρώθηκαν «με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους τους». Η σχετική λίστα δημοσιεύτηκε από τον Λ. Κρέτσο.

·         Δεν απαντάτε για ποιο λόγο, δωρεάν κοινωνικά μηνύματα, πληρώθηκαν για να παίξουνε. Είναι άλλο πράγμα ένα πρόγραμμα στήριξης του Τύπου, που κι εκεί πρέπει να βάλεις κριτήρια, κι εμείς είχαμε βάλει, κι είναι άλλο να στηρίξεις τον Τύπο εμμέσως, με κοινωνικά μηνύματα τα οποία θα έπρεπε να παιχθούν δωρεάν.

Για τη σκανδαλολογία της ΝΔ και την έρευνα σχετικά με το κύκλωμα  που καταγράφεται στις συνομιλίες της ΕΥΠ.

·         Κανένα στέλεχός μας δεν κρύβεται. Αυτοί που κρύβονται, είναι αυτοί που λένε ότι δεν ξέρουν ποιος βρίσκεται πίσω από την υπόθεση που διερευνάται με τις υποκλοπές της ΕΥΠ, που βγήκαν τις προηγούμενες μέρες. Επίσημα έχουμε ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τα στελέχη του, που εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα που καταγράφεται στις συνομιλίες της ΕΥΠ.

Για την υπόθεση Καλογρίτσα

·         Ο κ. Καλογρίτσας δεν πήρε τηλεοπτική άδεια, γιατί ο σχετικός νόμος είχε τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες, που  κηρύχθηκε έκπτωτος επειδή ο ίδιος δεν είχε λεφτά.

Απαντώντας στον Σπύρο Καρανικόλα, εκπρόσωπο Κοινοβουλευτικού Έργου του ΚΙΝ.ΑΛ., του πρότεινε να πει «στον κ. Λοβέρδο, που είναι δικηγόρος του», να ρωτήσει  τον κ. Καλογρίτσα «γιατί μπήκε στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών».

·         «Εμείς δεν θεωρούμε ότι μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών μπορεί να αναγορευθεί σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα.  Δεν υπάρχει κανένα  ζήτημα  για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Καλογρίτσας μπορεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί και το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελβετίας απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του».

Σχετικά με τη στάση ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ, απέναντι στο σκάνδαλο της Novartis

Δεν μπορούν να κρύψουν «ένα ολόκληρο σκάνδαλο, πίσω από κατασκευασμένα σενάρια, σκοτεινές μεθόδους και κασέτες».

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στη στάση του ΚΙΝ. ΑΛ., αναρωτήθηκε αν τα στελέχη του θεωρούν ότι θα το ωφελήσει  η απόλυτη σύμπραξη με τη ΝΔ. «Δεν αλλάζετε ούτε κόμμα, λέτε ακριβώς τα ίδια. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δίνετε σανίδα σωτηρίας στον Κ. Μητσοτάκη»,  ανέφερε χαρακτηριστικά. 

·         Νομίζετε πραγματικά ότι μας κάνετε κακό όταν λέτε ότι οι καναλάρχες και διάφοροι άλλοι πολέμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ; Αν νομίζετε ότι μας φοβίζουν οι επιθέσεις των επιχειρηματιών, κάνετε μεγάλο λάθος.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)