to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 31.01.2019

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Επιδίωξή μας να αποτυπωθεί η βελτίωση της οικονομίας στο εισόδημα των εργαζομένων

«Εμείς δεν επιδιώκουμε μόνο την άνθηση των οικονομικών δεικτών και την επαναφορά στην οικονομική σταθερότητα, αλλά επιδιώκουμε η βελτίωση της οικονομίας να αποτυπώνεται στο εισόδημα των εργαζομένων, στην καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.


Η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα  (Γ. Πίκουλας –Κ.Δημητρούλη) ανέφερε:

  • H κυβέρνηση έχει τη στήριξη της Βουλής κι αυτό έχει φανεί σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες. Πολύ πρόσφατα ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και δόθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου μέχρι τη λήξη της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης. Την επόμενη περίοδο θα ψηφιστούν πολύ σημαντικά νομοσχέδια τα οποία ελαφρύνουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και αποτυπώνουν το μεταμνημονιακό μας σχέδιο για την κοινωνία και την οικονομία. Δηλαδή, επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα και ταυτόχρονα δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες των προηγούμενων χρόνων.

  • Αναμφίβολα ένα θετικό βήμα η έκδοση του ελληνικού ομολόγου,  απόδειξη ότι η οικονομία βελτιώνεται μέρα με τη μέρα κι ότι διεθνείς, και μάλιστα μακροπρόθεσμοι επενδυτές, εμπιστεύονται τη χώρα μας. Εμείς δεν επιδιώκουμε μόνο την άνθηση των οικονομικών δεικτών και την επαναφορά στην οικονομική σταθερότητα, αλλά επιδιώκουμε η βελτίωση της οικονομίας να αποτυπώνεται στο εισόδημα των εργαζομένων, στην καθημερινότητα των πολιτών. Γι’ αυτό και οι βασικοί στόχοι για την επόμενη περίοδο είναι η μείωση της ανεργίας και βέβαια η ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως είδαμε με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Η αντιπολίτευση έχει διαψευστεί και στο ότι δεν θα έβγαινε η Ελλάδα από τα μνημόνια, αλλά και στο ότι δεν θα μπορούσε να βγει στις αγορές κι ότι  θα είχαμε ένα ακόμα μνημόνιο, οπότε υπήρξε μια ηχηρή διάψευση της καταστροφολογίας.

  • Ο δικός μας σχεδιασμός είναι για εκλογές στη λήξη της τετραετίας. Έχει επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της εξόδου από τα μνημόνια, κάτι το οποίο έγινε δυνατό μετά από συντονισμένες ενέργειες της  κυβέρνησης και ένα συγκροτημένο σχεδιασμό. Αυτό που προέχει τους επόμενους μήνες, είναι η έξοδος από τα μνημόνια να ακολουθηθεί από ένα συγκροτημένο πλέγμα ενεργειών και από ένα συνεκτικό σχέδιο, το οποίο ως βασικό του στόχο θα έχει την αποτύπωση των θετικών οικονομικών στοιχείων και των θετικών οικονομικών επιδόσεων στο εισόδημα των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας επιδίωξη. Η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και η μείωση της ανεργίας, όπως βέβαια και η ολοκλήρωση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)