to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ρ. Σβίγκου: Ακραίοι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας τορπιλίζουν τη συμφωνία - Το μνημόνιο δεν θα μπει από την πίσω πόρτα (βίντεο)

«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το Μνημόνιο δεν θα μπει από την πίσω πόρτα» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.


«Ακραίοι κύκλοι στην Ευρώπη τορπιλίζουν την συμφωνία και ζητούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. να υλοποιήσει αυτά για τα οποία η κυβέρνηση Σαμαρά καταψηφίστηκε.» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και χαρακτήρισε ως «αδιανόητα πράγματα» τα παράλογα αιτήματα των δανειστών που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, που θα δώσουν ανάσα στον ελληνικό λαό.

 

Δεν είναι μονομερής ενέργεια το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση γιατί δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε με βάση μια συγκεκριμένη εντολή του ελληνικού λαού και αυτή υλοποιεί. Επίσης υπεγράφη μια συμφωνία με την Ευρώπη που προβλέπει ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και αυτές υλοποιεί η κυβέρνηση.

Εκτίμησε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύουμε ότι «αν δεχτούμε να υλοποιήσουμε το Μνημόνιο, θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση» και προέτρεψε ότι πρέπει να  απομονωθούν οι ακραίοι κύκλοι και εντός Ελλάδας. Ανέφερε μάλιστα παραδείγματα όπως του κ. Γεωργιάδη, όπου χθες στη Βουλή εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι καταθέτει μονομερείς ενέργειες, αλλά και την κ. Μάρκου από το ΠΟΤΑΜΙ που ισχυριζόταν ότι η  κυβέρνηση δημιουργεί τετελεσμένα, όπως έκανε ο Ντενκτάς!

«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το Μνημόνιο δεν θα μπει από την πίσω πόρτα» ξεκαθάρισε η Ράνια Σβίγκου. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση η διαπραγμάτευση και ασκούνται έντονες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση αλλά ενδεχόμενη ρήξη θα έχει αρνητικές συνέπειες σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος πρόσθεσε ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητη πράξη η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, από την αξιωματική αντιπολίτευση, δυστυχώς αντ' αυτού ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους στην Ευρώπη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)