to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 14.03.2019

Κοινωνία

Ρ. Κλαμπατσέα: Με το Κέντρο Αποτέφρωσης της Αθήνας ανοίγει ο δρόμος και για άλλους Δήμους

Μία νέα, υπερτοπική δραστηριότητα στην «πίσω αυλή» της Αθήνας θα προσθέσει το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, καθώς συνδυάζεται με σειρά από κοινόχρηστους χώρους και πράσινο, διαδρομές, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήριο, αναβαθμίζοντας την περιοχή και βελτιώνοντας την ζωή κατοίκων και επισκεπτών, αποτελώντας παράλληλα οδηγό και για άλλους Δήμους, είπε η ΓΓ Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ρένα Κλαμπατσέα μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Το υπουργείο Περιβάλλοντος, είπε η κ. Κλαμπατσέα, «είναι εξαιρετικά ικανοποιημένο που σε αυτή την συγκυρία κατορθώνει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο -αν και αυτονόητο, έργο, που σχετίζεται με την χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα (στο Οικοδομικό Τετράγωνο 17)».

Αναφερόμενη στο χρόνο που χρειάστηκε για ένα τόσο αυτονόητο κοινωνικό αίτημα και ταυτόχρονα δικαίωμα, η κ. Κλαμπατσέα σημείωσε ότι «χρειαζόταν να λυθούν μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο την λειτουργία του αποτεφρωτηρίου όσο και τους πολεοδομικούς κανόνες της περιοχής, καθώς χωροθετείται σε κοινόχρηστο χώρο. Η υπουργική απόφαση λύνει ζητήματα για δύο Ο.Τ. -και τα δύο χαρακτηρισμένα ως κοινόχρηστοι χώροι ήδη από το 1995 με το Προεδρικό Διάταγμα του Ελαιώνα … ώστε να μπορεί να αδειοδοτηθεί το Κέντρο Αποτέφρωσης».

«Από το 2016-2017 υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, που έκανε την μελέτη της διαμόρφωσης των δύο Ο.Τ., ενώ από το υπουργείο Περιβάλλοντος έγιναν όλες οι μικρές διορθωτικές πράξεις, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι φτιάχνουμε ένα ασφαλές πολεοδομικό καθεστώς που θα επιτρέψει τελικά την αδειοδότηση και την λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης», προσέθεσε σε άλλο σημείο.

Η κ. Κλαμπατσέα υπογράμμισε εξάλλου την εξαιρετική σημασία του έργου για την περιοχή του Ελαιώνα και την ευρύτερη «πίσω αυλή» της πόλης, καθώς το Κέντρο φέρνει υπερτοπικές δραστηριότητες που συνδυάζονται με σειρά από κοινόχρηστους χώρους και πράσινο (υψηλό και χαμηλό), διαδρομές, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήριο, κτλ., μία ολοκληρωμένη σχεδίαση για αυτά τα δύο Ο.Τ. … θα αναβαθμιστεί η περιοχή, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι η Υπουργική Απόφαση και η συνεργασία για το Κέντρο αποτελούν πλέον έναν «οδηγό» και για άλλους Δήμους που θέλουν να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)