to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 20.08.2020

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: Τώρα που η πανδημία δείχνει ξανά τα δόντια της φαίνεται η παντελής έλλειψη κρατικής προετοιμασίας

«Τώρα που η πανδημία δείχνει ξανά τα δόντια της, φαίνεται η παντελής έλλειψη κρατικής προετοιμασίας και η «συλλογική προσπάθεια» ξαφνικά έγινε ατομική ευθύνη. Γιατί το κράτος της ΝΔ ούτε μπορεί ούτε θέλει να σηκώσει βάρη για οτιδήποτε συλλογικό», σημειώνει η Ραλλία Χρηστίδου


Η ανάρτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Χρηστίδου στο Facebook:

Το μοναδικό «success story» της κυβέρνησης, αυτό της καραντίνας του κόβιντ δεν της ανήκει, χτίστηκε πάνω στην υπομονή και τις θυσίες –οικονομικές και ψυχολογικές- του κόσμου, τις οποίες ωστόσο ούτε μπόρεσε ούτε θέλησε να αξιοποιήσει σωστά. Έτσι το ΕΣΥ δε στηρίχθηκε, υποδομές – προσλήψεις δεν έγιναν, χρήμα δεν έπεσε στην αγορά, αντιθέτως ενισχύθηκαν τα ΜΜΕ για να της φτιάξουν το φωτοστέφανο και «καινοτομίες» τύπου «σκοιλ ελληκικού», για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι

Και τώρα?

Τώρα που η πανδημία δείχνει ξανά τα δόντια της, φαίνεται η παντελής έλλειψη κρατικής προετοιμασίας και η «συλλογική προσπάθεια» ξαφνικά έγινε ατομική ευθύνη. Γιατί το κράτος της ΝΔ ούτε μπορεί ούτε θέλει να σηκώσει βάρη για οτιδήποτε συλλογικό.

Έτσι το σχολείο θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτέμβρη και τα παιδιά επιβάλλεται να φοράνε μάσκες. Αλλά το κόστος αυτών των μασκών επιβάλλεται να το επωμιστούν οι οικογένειές τους. Από τη μεριά του το Υπουργείο Παιδείας αύξησε και άλλο τους μαθητές ανά τάξη για να δυσκολέψει και άλλο την κατάσταση, καταργώντας την διάταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έθετε μέγιστο όριο 22 παιδιών ανά τάξη στα Δημοτικά Σχολεία.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τεστ, για τη φροντίδα μαθητών και δασκάλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα σχολικά κτίρια. Και αρνείται συστηματικά το θεσμικό διάλογο και την ενημέρωση που οφείλει για το ζήτημα μέσω της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τον οποίο ζητάνε όλα τα κόμματα από την αρχή του Καλοκαιριού.

Η ατομική ευθύνη μετά από όλα αυτά δεν είναι του πολίτη, δεν είναι του μαθητή, του γονιού, του εκπαιδευτικού. Είναι της κυβέρνησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)